Η Etihad Airways ενημέρωσε τα πληρώματα καμπίνας ότι αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν απολύσεις, σύμφωνα με εσωτερική επικοινωνία της εταιρείας, στην οποία είχε πρόσβαση το πρακτορείο Reuters, ενώ η εταιρεία σκοπεύει να κρατήσει καθηλωμένα τα Airbus A380 superjumbo «επ’ αόριστον» λόγω της μικρότερης από το αναμενόμενο ανάκαμψης της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια.

Στο εσωτερικό σημείωμα, τα πληρώματα καμπίνας ενημερώθηκαν ότι όσοι επηρεάζονται θα ειδοποιηθούν εντός 24 ωρών, χωρίς αναφέρεται ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα περικοπούν.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται δύο μέρες αφού οι πιλότοι της εταιρείας έλαβαν ανάλογη ενημέρωση από τον αερομεταφορέα του Άμπου Ντάμπι.

Η Etihad έχει ήδη πραγματοποιήσει περικοπές θέσεων εργασίας και μισθών, καθώς οι απώλειές της αυξήθηκαν φέτος.

Εταιρική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters δήλωσε ότι αναμένονται περικοπές έως και 1.000 θέσεων εργασίας μεταξύ των πληρωμάτων καμπίνας όπου έως τον Φεβρουάριο απασχολούνταν 4.800 άτομα.

Η Etihad ενημέρωσε επίσης το προσωπικό της ότι πιστεύει πως θα εξελιχθεί σε μία πολύ μικρότερη αεροπορική εταιρεία, καθώς η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια δεν ανακάμπτει με αρκετή ταχύτητα, και το προσωπικό που απασχολεί αυτή την στιγμή υπερβαίνει τις ανάγκες της.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι τα A380 θα παραμείνουν καθηλωμένα έως ότου υπάρξει αρκετή ζήτηση.

Πηγή: Reuters