Η Alitalia θα ξαναρχίσει από τα μέσα Δεκεμβρίου απευθείας πτήσεις από τη Ρώμη προς το Μπουένος Άιρες και το Σάο Πάολο, δρομολόγια που είχαν διακοπεί αντίστοιχα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο λόγω της πανδημίας Covid-19.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις με τη Βραζιλία και την Αργεντινή θα εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση και θα σηματοδοτούν όχι μόνο την επανεκκίνηση, μετά από περίπου εννέα μήνες, μιας τακτικής απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ της Ιταλίας και των δύο χωρών της Νότιας Αμερικής, αλλά θα εγγυηθούν επίσης μεγαλύτερες ευκαιρίες μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης και Νότιας Αμερικής, χάρη στην ικανότητα φόρτωσης 20 τόνων (σε 80 κυβικά μέτρα χώρου) του αεροσκάφους Boeing 777-200ER που θα πετάξει στα δύο αυτά δρομολόγια.

Αναλυτικά, οι υπηρεσίες από και προς τη Βραζιλία θα ξεκινήσουν εκ νέου από τις 15 Δεκεμβρίου με αναχώρηση από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης στις 10:05 μ.μ. και άφιξη στο αεροδρόμιο Sao Paulo-Guarulhos στις 6:25 π.μ. (τοπική ώρα) την επόμενη ημέρα. Από το Σάο Πάολο, το Boeing της Alitalia θα απογειωθεί για πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου στις 4:05 μ.μ. (τοπική ώρα) και θα προσγειωθεί στη Ρώμη Fiumicino στις 7:15 π.μ. το επόμενο πρωί.

Με την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων στη Βραζιλία, θα ξεκινήσει επίσης μια συμφωνία κοινής χρήσης κωδικών με τη βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία GOL.

Η εμπορική συμφωνία θα προσφέρει στους επιβάτες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε 39 άλλους προορισμούς της Βραζιλίας χάρη στις πτήσεις που εκτελεί η GOL προς και από το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο.

Εκτός από τη μεγαλύτερη προσβασιμότητα στη Βραζιλία, αυτή η συμφωνία με τη GOL θα προσφέρει επίσης σημαντικά οφέλη στα μέλη του προγράμματος MilleMiglia, τα οποία θα μπορούν να κερδίσουν μίλια πετώντας με την αεροπορική εταιρεία της Βραζιλίας, και επιπλέον οφέλη για όλους τους ταξιδιώτες, όπως η ευκαιρία να φτάσετε στον επιθυμητό προορισμό με ένα μοναδικό εισιτήριο, να κάνετε check-in μία φορά στο αεροδρόμιο αναχώρησης για ολόκληρο το ταξίδι και να παραλάβετε τις παραδοθείσες αποσκευές στο τέλος του ταξιδιού σας στο αεροδρόμιο άφιξης.

Η Alitalia προσθέτει τη νέα συμφωνία κοινής χρήσης κωδικών με τη GOL σε αυτήν που ισχύει ήδη με την AZUL Linhas Aéreas Brasileiras.