Προστασία από τους πιστωτές της για έως και 100 ημέρες, κάτι που σημαίνει αίτηση πτώχευσης, όπως ανέφερε το CNN, ζήτησε η Norwegian Air, με στόχο την αναδιάρθρωση της.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι θα ζητήσει αυτήν την προστασία από τις δικαστικές αρχές στην Ιρλανδία, όπου βρίσκονται τα αεροσκάφη και τα περιουσιακά του στοιχεία.

«Η αναζήτηση προστασίας για αναδιοργάνωση, σύμφωνα με το ιρλανδικό δίκαιο, είναι μια απόφαση που έχουμε λάβει για να διασφαλίσουμε το μέλλον της Norwegian προς όφελος των υπαλλήλων, των πελατών και των επενδυτών μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jacob Schram, προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι να βρούμε λύσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να αναδυθούμε ως μια οικονομικά ισχυρότερη και ασφαλής αεροπορική εταιρεία».

Δύο από τις κύριες θυγατρικές της εταιρείας θα υποβάλουν αίτηση για προστασία από τους πιστωτές. Μέσω αυτής της διαδικασίας η Norwegian Air ελπίζει να αναδιοργανώσει τα χρέος της, να μειωσει τα κοστη και να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια.