Μετά τη συντριβή του το 1960, το αεροσκάφος αγνοούνταν. Ωστόσο, στις 20 Νοεμβρίου 2020, επιστημονικές ομάδες και το γαλλικό ναυτικό το ανακάλυψαν σε βάθος 2.400 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Τουλόν.

Εκτελώντας μια επιστημονική αποστολή, ομάδα από το γαλλικό ερευνητικό ινστιτούτο για την εκμετάλλευση της θάλασσας σε συνεννόηση με το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας ανακάλυψαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους «Aquilon 205» που είχε πέσει στη θάλασσα στις 13 Ιουνίου 1960 και δεν είχε βρεθεί από τότε.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησε το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό δείχνουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που ανακαλύφθηκαν σε βάθος 2.400 μέτρων ως μέρος της αποστολής «Pourquoi Pas?» στα ανοιχτά της Τουλόν.

Η τραγωδία είχε γίνει όταν ο πιλότος ολοκλήρωνε την πτήση του. Ο άτυχος πιλότος, Ζαν Λεγκουί, 27 ετών, πέθανε αφήνοντας πίσω του τότε μια 24χρονη χήρα και τρία παιδιά.

Οι εικόνες του αεροσκάφους ελήφθησαν χάρη στο ρομπότ «Victor6000». Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η διατήρηση των χρωμάτων του αεροσκάφους ειδικά στην ουρά του είναι εντυπωσιακή, αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός πως αυτό βρισκόταν για πάνω από 60 χρόνια στον βυθό.

Πηγή: sputniknews.gr