Η EasyJet ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει τους ταξιδιώτες των φθηνών ναύλων για την τοποθέτηση αποσκευών στα ερμάρια πάνω από τα καθίσματα.

Ειδικότερα, από τις 10 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τους κανονικούς ναύλους θα περιορίζονται σε μια μικρή τσάντα επί του αεροσκάφους εάν μπορεί να χωρέσει κάτω από το κάθισμα μπροστά τους.

Ενώ η κίνηση έχει προκαλέσει κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι ήταν προς όφελος των επιβατών, να «βελτιώσει την επιβίβαση και την ακρίβεια».

Επί του παρόντος, οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να πετάξουν με μια τσάντα καμπίνας διαστάσεων 56x45x25cm – μια πολιτική που επιτρέπει την τοποθέτηση μικρών βαλιτσών στα εναέρια ερμάρια.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με μια επιπλέον μεγάλη τσάντα ως χειραποσκευή, πρέπει να υποστούν επιπλέον χρέωση, η οποία θα τους επιτρέψει επίσης να επιλέξουν ένα κάθισμα είτε κοντά στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου είτε με επιπλέον χώρο για τα πόδια. Η EasyJet ανάφερε ότι η υπηρεσία αυτή θα είναι διαθέσιμη από 7,99£ αλλά τιμή κυμαίνεται έως και 24£ για κάθε διαδρομή.

Οσοι πληρώνουν υψηλότερους ναύλους «flexi» ή είναι μέλη του προγράμματος συχνών πτήσεων του μεταφορέα θα συνεχίσουν επίσης να έχουν το δικαίωμα να πάρουν μαζί τους ένα μικρό και ένα μεγάλο είδος χειραποσκευής, με την επιφύλαξη χώρου στο αεροσκάφος.