Προφυλάξτε τον εναέριο χώρο σας από drones με τη βοήθεια της ολοκληρωμένης πρότασης «ασπίδας» της Kaspersky.

H πρωτοποριακή λύση Kaspersky Antidrone χρησιμοποιεί τεχνολογία νευρωνικών δικτύων, για να εντοπίσει και να κατηγοριοποιήσει τα διερχόμενα drones. Ενας καινοτόμος συνδυασμός οπτικοακουστικών αισθητήρων, laser scanning, ανάλυσης ραδιοσυχνοτήτων και τεχνητής νοημοσύνης περιφρουρούν τη ζώνη που θα ορίσετε και σας ειδοποιούν μόλις ένα drone πλησιάσει στην ιδιοκτησία σας. Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, η πλατφόρμα Kaspersky Antidrone μπορεί να προσδιορίσει τον τύπο και το μοντέλο του drone, εμφανίζοντας αναλυτικές πληροφορίες για μη αδειοδοτημένες πτήσεις στην οθόνη σας. Στη συνέχεια, το σύστημα έχει την ικανότητα να εκπέμψει ένα σήμα το οποίο αναγκάζει το drone να επιστρέψει στον χειριστή του. Η εποπτεία όλης της διαδικασίας μέσα από το γραφικό περιβάλλον του λογισμικού θυμίζει αντιαεροπορικό, οπλικό σύστημα από ταινία επιστημονικής φαντασίας, μιας και στην οθόνη σας εκτός από την κάτοψη της περιοχής με το ραντάρ που σκανάρει άγρυπνα την περιφέρειά του, μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο εικόνα από το drone και την απομάκρυνσή του!

Πλήθος πιθανών εφαρμογών
Η λύση Kaspersky Antidrone ήδη προστατεύει αεροδρόμια από παντός είδους μη εξουσιοδοτημένες προσεγγίσεις drones στον εναέριο χώρο τους, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των απογειώσεων και των προσγειώσεων δίχως τον κίνδυνο συγκρούσεων με οποιοδήποτε UAV (Unmanned Aerial Vehicle).
Αντίστοιχα επίπεδα ασφάλειας μπορεί να προσφέρει σε κάθε χώρο, όπου συγκεντρώνεται κόσμος (π.χ. γήπεδα, ανοιχτοί χώροι εκδηλώσεων, συναυλίες κ.λπ.) και απαγορεύεται η μη αδειοδοτημένη λήψη βίντεο από drones. Ταυτόχρονα, η πτήση οποιουδήποτε αντικειμένου πάνω από το ανυποψίαστο πλήθος θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παραβρισκόμενων σε περίπτωση πτώσης του.
Τέλος, δημόσιες ή ιδιωτικές εγκαταστάσεις κομβικής σημασίας που απειλούνται από τρομοκρατικές ενέργειες ή βιομηχανική κατασκοπεία, αναμφίβολα μπορούν να επωφεληθούν των high-tech υπηρεσιών της ολοκληρωμένης πρότασης της Kaspersky.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://antidrone.kaspersky.com.