Αίτημα για πρόσθετη προστασία από τους πιστωτές προτίθεται να καταθέσει η Norwegian Air σε δικαστήριο στη Νορβηγία, πέραν από την αντίστοιχη που εξασφάλισε από δικαστήριο στην Ιρλανδία, όπως είπε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Μια συμπληρωματική διαδικασία αναδιάρθρωσης που θα υπόκειται στο νορβηγικό δίκαιο θα είναι προς όφελος όλων των μερών και θα ενισχύσει την πιθανότητα μιας επιτυχούς κατάληξης», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο διευθύνων σύμβουλος Τζέικομπ Σχραμ. «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας στην εταιρεία και να συμβάλουμε στο χτίσιμο μιας κρίσιμης υποδομής και στη δημιουργία αξίας στη Νορβηγία», συμπλήρωσε.

Ενώ οι μεγαλύτερες θυγατρικές εταιρείες που κατέχουν αεροσκάφη της νορβηγικής εταιρείας είναι ιρλανδικές, η μητρική Norwegian Air είναι εγγεγραμμένη στη Νορβηγία και έχει καταθέσει στο δικαστήριο του Δουβλίνου ότι θα μπορούσε να ζητήσει πρόσθετη δικαστική προστασία. Στη προσπάθειά της να καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος ξένος αερομεταφορέας που εξυπηρετεί τη Νέα Υόρκη, το χρέος και οι υποχρεώσεις της Norwegian Air έχουν ανέλθει σε 66,8 δισ. κορώνες (7,7 δισ. δολάρια) στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Reuters