Οι αλλόκοτες τοιχογραφίες, μαζί με τα Γκαργκούλις, το υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο που δεν οδηγεί πουθενά και το άσχημο άγαλμα αλόγου με την ονομασία «Blucifer» – που σκότωσε κατά λάθος τον δημιουργό του – σίγουρα κάνουν το συγκεκριμένο αεροδρόμιο να θεωρείται το λιγότερο ως …«παράξενο»

Αναδημοσίευση από την vradini.gr 

Οι λάτρεις των θεωριών συνομωσίας έχουν συνδέσει το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ με τους Ιλουμινάτι, την Μασονία και τις σκιερές κυβερνητικές επιχειρήσεις, εδώ και δεκαετίες. Και οι περίεργες τοιχογραφίες, μαζί με τα Γκαργκούλις και το άσχημο άγαλμα αλόγου – που σκότωσε κατά λάθος τον δημιουργό του – σίγουρα τους δίνουν άφθονο υλικό.

Οι θεωρίες συνωμοσίας του αεροδρομίου του Ντένβερ ξεκίνησαν όταν η εγκατάσταση ήταν ακόμα υπό κατασκευή. Τα δισεκατομμύρια δολάρια πάνω από τον προϋπολογισμό και η καθυστέρηση ετών στην ολοκλήρωση του, έκαναν πολλούς θα θεωρούν πως συμβαίνει κάτι πέρα από την δυσκολία ολοκλήρωσης των δημόσιων έργων.

Οι ασυνήθιστες καλλιτεχνικές επιλογές και μια σειρά σηράγγων κάτω από το αεροδρόμιο έριξαν λάδι στην φωτιά των υποστηρικτών των θεωριών συνωμοσίας. Από μια πέτρινη πλάκα που φέρει το σύμβολο των Μασόνων έως τους διαδρόμους που μοιάζουν με σβάστικα, το αεροδρόμιο του Ντένβερ, περιέχει σίγουρα πολλά παράξενα…

Θα μπορούσε ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Αμερικής να είναι ένας κρυφός τόπος αποκρυφισμού; Εδώ είναι οι θεωρίες – και τα γεγονότα – σχετικά με αυτό το περίεργο αεροδρόμιο του Κολοράντο….

Η κατασκευή του
Το αεροδρόμιο του Ντένβερ είναι το μεγαλύτερο σε έκταση αεροδρόμιο των ΗΠΑ και το τρίτο στον κόσμο. Με τα 140 τετραγωνικά του χιλιόμετρα, δεσπόζει σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πόλη του Ντένβερ και είναι το 5ο αεροδρόμιο των ΗΠΑ από άποψη αριθμού επιβατών, εξυπηρετώντας το 2019 περίπου 68 εκατομμύρια επιβάτες.

Η εκπληκτική οροφή του κατασκευάστηκε έτσι που να μοιάζει με τις χιονισμένες οροσειρές του Κολοράντο και το κόστος του ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό, φτάνοντας στο αστρονομικό ποσό των 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μέχρι εδώ θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πως όλα είναι καλά, όμως υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που προκαλούν ερωτηματικά, τουλάχιστον στους συνωμοσιολόγους.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι ξεπεράστηκε κατά πολύ το αρχικό κόστος, μιας και έτσι φαίνεται να συμβαίνει τελικά με όλα τα δημόσια έργα, στο αεροδρόμιο του Ντένβερ φαίνεται πως η υπερβολή έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δόθηκε εντολή να κλείσει το παλιό αεροδρόμιο της πόλης, το Στάπλετον, το οποίο λειτουργούσε υποδειγματικά και χωρίς προβλήματα. Η θέση του νέου αεροδρομίου βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή, στην πρωτοφανής μεγάλη απόσταση των 40 χιλιομέτρων από την πόλη.

Η πρόσβαση από το Ντένβερ στο αεροδρόμιο, καθώς και ανάμεσα στα διάφορα κτίριά του, γίνεται χάρη σε ένα κολοσσιαίο σιδηροδρομικό δίκτυο, για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες μίλια σιδηροδρομικών γραμμών, ενώ οι οπτικές ίνες που χρησιμοποιήθηκαν, ξεπερνούν τα 8.500 χιλιόμετρα, δηλαδή το μήκος του ποταμού Νείλου. Ο τεράστιος κεντρικός σταθμός κατασκευάστηκε με μάρμαρο από όλα τα μέρη της Γης, πράγμα ανεξήγητο με βάση τον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό.

Η επιλογή της τοποθεσίας φαίνεται να μην ήταν ιδανική, δεδομένου ότι στην περιοχή επικρατούν συνήθως δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ισχυροί άνεμοι, που συνεχώς προκαλούν το κλείσιμο του αεροδρομίου και τη ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων, γεγονός που δεν συνέβαινε στο Στάπλετον.

Οι διάδρομοί του θυμίζουν σβάστικα

Αυτή είναι μία πανοραμική θέα των διαδρόμων στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ, που δείχνει ότι μοιάζουν με σβάστικα. Δεν είναι ένας κλασικός σχηματισμός για τους διαδρόμους ενός αεροδρομίου. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου έχει πει ότι «οι διάδρομοι έχουν σχεδιαστεί με αυτόν τον τρόπο, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες! Εμείς πιστεύουμε ότι το σχήμα μοιάζει με ανεμόμυλο.»

Η πέτρα με την αφιέρωση που βρίσκεται στο αεροδρόμιο μοιάζει με Ιλουμινάτι

Το αεροδρόμιο παραδόθηκε στις 19 Μαρτίου 1994 και για να γιορτάσουν τη μέρα, τοποθέτησαν ένα επιστέγασμα. Αυτή η πέτρα εμφανίζει το μασονικό σύμβολο μιας πυξίδας με το κεφαλαίο G εσωτερικά. Κάτω από το σύμβολο, η «Νέα Παγκόσμια Επιτροπή Αεροδρομίου».

Αξιωματούχοι του αεροδρομίου είπαν ότι η φράση αυτή ήταν μια λάθος διατύπωση καθώς κανονικά ήθελαν να γράψουν «παγκόσμιο αεροδρόμιο», όμως η διατύπωση θυμίζει τη συνωμοσία της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ακόμα, οι συνωμοσιολόγοι λένε ότι αν προσθέσετε τους αριθμούς στην ημερομηνία βγαίνει το 33, το οποίο και είναι το υψηλότερο επίπεδο του Τεκτονισμού.

Κάποιοι πιστεύουν ότι υπάρχει μία μυστηριώδης σήραγγα από κάτω, η οποία είναι ένα δίκτυο από καταφύγια

Ένα από τα έξι υπόγεια επίπεδα του αεροδρομίου

Πολλές από τις συνωμοσίες γύρω από το αεροδρόμιο του Ντένβερ περιστρέφονται γύρω από το τι μπορεί να βρίσκεται κάτω από το αεροδρόμιο. Ένας πρώην εργαζόμενος στην κατασκευή του αεροδρομίου, ισχυρίστηκε πως καθυστέρησε τόσο να παραδοθεί επειδή κάτω από το αεροδρόμιο χτίστηκαν πέντε πολυώροφα κτίρια.

Μετά από αυτούς τους ισχυρισμούς, οι άνθρωποι πίστευαν ότι μπορεί να υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο υπόγειων αποθηκών, φτιαγμένο από την Νέα Παγκόσμια Τάξη, αποκλειστικά για την παγκόσμια ελίτ σε περίπτωση που γίνει Παγκόσμιος πόλεμος ή πυρηνικός όλεθρος. Μετά από αυτό, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου είπαν ότι όντως υπάρχουν σήραγγες κάτω από το αεροδρόμιο, αλλά ήταν μέρος ενός σιδηροδρομικού συστήματος που τελικά δεν υλοποιήθηκε.

Αγάλματα Γκαρκούλις

Μπορείτε επίσης να δείτε αγάλματα Gargoyles, όπως ακριβώς και στους καθολικούς ιερούς ναούς. Για το πάτωμα της αίθουσας χρησιμοποιήθηκε μάρμαρο από όλα τα μέρη της Γης, ενώ επάνω του είναι χαραγμένες περίεργες φράσεις, που ίσως αποτελούν τα ονόματα από Ιερά Όρη των ινδιάνων.

Υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν πως θα επικρατήσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων

Πολλοί πιστεύουν ότι οι τοιχογραφίες στους τοίχους στο Επίπεδο 5 του σταθμού Jeppesen, οι οποίες είναι ζωγραφισμένες από τον καλλιτέχνη Leo Tanguma, διηγούνται την ιστορία της καταστροφής του κόσμου όπως τον ξέρουμε και αναπαριστούν την νέα παγκόσμια τάξη που αναλαμβάνει τα ηνία. Στο παρεκκλήσι θα διαπιστώσετε την ύπαρξη σχεδόν όλων των θρησκειών σε έναν και μοναδικό χώρο. Κοιτάζοντας κανείς τις τοιχογραφίες θα πιστέψει ίσως τα λόγια του δημιουργού τους, Λίο Τανγκούμα, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «Αποστολή μου είναι να τονίσω την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων, να διατηρήσω την πολιτιστική κληρονομιά των Chicanos και, το πιο σημαντικό από όλα, να διαδώσω τις ιδέες της αγάπης, του σεβασμού και της δικαιοσύνης».

Πράγματι, είναι πιθανό να διαπιστώσει κανείς ένα αντιπολεμικό μήνυμα κοιτάζοντας τις τοιχογραφίες, μελετώντας τις όμως προσεκτικά, ίσως και να αλλάξει άποψη, όπως και αρκετοί άνθρωποι που τις πρωτοαντίκρυσαν στην τελετή των εγκαινίων του αεροδρομίου.

Οι τοιχογραφίες περιέχουν δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες λεπτομέρειες που δεν γίνονται αντιληπτές με μια απλή ματιά. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς σημαίνουν όλες αυτές οι απεικονίσεις.

Σε μια άλλη τοιχογραφία παιδιά από όλα τα έθνη της Γης κρατούν ξίφη, τυλιγμένα με τη σημαία του κράτους τους και τα προσφέρουν σε ένα μικρό γερμανόπουλο, το οποίο έχει σιδερένιο το ένα του χέρι και σπάζει τα ξίφη με ένα σφυρί, ενώ κάτω του κείτεται η φιγούρα του νεκρού πλέον εξωγήινου στρατιώτη, πάνω από τον οποίο στέκουν δύο περιστέρια. Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου αναφέρουν πάντως ότι ο στρατιώτης δεν είναι κάποιος εξωγήινος, αλλά ότι στο πρόσωπό του φοράει μάσκα.

Σε άλλο σημείο, τρία φέρετρα ανοιχτά, με γυναίκες νεκρές μέσα τους, μια φιγούρα που μοιάζει με το Χριστό και λατρεύει ένα φυτό, το οποίο δείχνει να μην είναι κάποιο από τα γνωστά φυτά του πλανήτη μας, εικόνες ζώων με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, φάλαινες που εκτινάσσονται από μια φλεγόμενη θάλασσα και μια πόλη στο βάθος που έχει πιάσει πυρκαγιά.

Οι λεπτομέρειες αυτής της τοιχογραφίας είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες, όπως μάτια που κρύβονται σε διάφορα σημεία, ενώ ερευνητές ισχυρίζονται πως τα φυτά που απεικονίζονται εκεί είναι όλα τους δηλητηριώδη.

Τι συμβαίνει με τις τοιχογραφίες; Η αλήθεια είναι πως ακόμα και αν παραβλέψει κανείς τα συνωμοσιολογικά σενάρια, το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει για αυτές είναι ότι είναι αλλόκοτες και συνήθως δεν παίρνουν καλές κριτικές από τους επισκέπτες του αεροδρομίου, αφού οι περισσότεροι τις θεωρούν απωθητικές.

Το περίεργο άγαλμα με την ονομασία «Blucifer»

Κάτι πραγματικά ανατριχιαστικό είναι το μπλε άγαλμα ενός αλόγου έξω από το ίδιο το αεροδρόμιο. Ο τίτλος του είναι Mustang, αλλά το παρατσούκλι που του έχουν δώσει οι συνωμοσιολόγοι είναι «Blucifer»!

Είναι περίπου 10 μέτρα ψηλό και ζυγίζει πάνω από 4 τόνους. Τα μάτια του λάμπουν όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, προκαλώντας κάποιους να εικάζουν ότι το άγαλμα έχει ως στόχο να εκπροσωπεί τον τέταρτο Καβαλάρη της Αποκάλυψης, o οποίος αντιπροσωπεύει τον Θάνατο.

Ο καλλιτέχνης του αγάλματος, Λουίς Χιμένεθ, σκοτώθηκε από το ίδιο το άγαλμα. Το 2006, λίγο πριν το ολοκληρώσει, ένα κομμάτι από το άγαλμα έπεσε πάνω του και τον σκότωσε.

Ψέμα ή αλήθεια κανείς δεν μπορεί πραγματικά να ξέρει. Πάντως μία ιδέα η οποία αντικρούει όλες τις συνωμοσίες, είναι πως εάν το αεροδρόμιο του Ντένβερ είναι όλα αυτά, τότε γιατί να έχει τόσα κραυγαλέα στοιχεία τα οποία «το προδίδουν»;

Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως πιστεύεται ότι στα θεμέλια του αεροδρομίου βρίσκεται μια κάψουλα με χρονοδιακόπτη που θα ανοίξει το 2094 και θα αποκαλύψει όλα τα μυστικά!