Η Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) έδωσε τη συγκεκριμένη οδηγία για επιπλέον προστασία από την covid-19.

H  Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) έδωσε στη δημοσιότητα νέες κατευθυντήριες γραμμές για την αεροπορική βιομηχανία της χώρας, την οποία και εποπτεύει και σύμφωνα με το CNN το συγκεκριμένο έγγραφο περιλαμβάνονται οδηγίες για την πρόληψη και τον έλεγχο επιδημιών για τις αεροπορικές εταιρείες. Ακόμη περιέχει συμβουλές σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές υγιεινής που πρέπει να πραγματοποιούνται σε αεροσκάφη και σε αεροδρόμια.

Παράλληλα μία ενότητα του εγγράφου συμβουλεύει το πλήρωμα της καμπίνας σε πτήσεις από και προς τις χώρες υψηλού κινδύνου να φορούν «ιατρικές μάσκες, ιατρικά γάντια μιας χρήσης με διπλό στρώμα, γυαλιά, καπέλα μίας χρήσης, προστατευτικά ρούχα μίας χρήσης καθώς και καλύμματα παπουτσιών μίας χρήσης».

Ωστόσο μία από τις προτάσεις έχει προκαλέσει πολλά σχόλια. Και αυτό διότι υπάρχει οδηγία οι αεροσυνοδοί να φορούν πάνες μίας χρήσης έτσι ώστε να αποφεύγουν τη χρήση της τουαλέτας. Συγκεκριμένα η πρόταση αναφέρει τα εξής: «Συνιστάται στα μέλη του πληρώματος καμπίνας να φορούν πάνες μίας χρήσης και να αποφεύγουν τη χρήση της τουαλέτας για την αποφυγή κινδύνων μόλυνσης».

Είναι ενδεικτικό ότι ιαπωνική αεροπορική εταιρεία ANA ανακοίνωσε το προηγούμενο διάστημα ότι δοκιμάζει τον σχεδιασμό μία νέας πόρτας τουαλέτας που θα ανοίγει χωρίς τη χρήση χεριών. Στο μεταξύ η Boeing υπέβαλε αίτηση για κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που θα αφορά σε μία «τουαλέτα καθαρισμού». Πρόκειται για μία τουαλέτα που θα χρησιμοποιούσε φως UV για να καθαρίσει το 99,9% των μικροβίων που υπάρχουν στο μπάνιο έπειτα από κάθε χρήση του.