Το πρώτο αεροσκάφος της DHL προσγειώθηκε στο διεθνή αερολιμένα του Τελ Αβίβ στις 9 Δεκεμβρίου παρουσία του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ταυτόχρονα, η DHL είναι έτοιμη να μεταφέρει και σε άλλες χώρες με νέες πτήσεις, τις επόμενες παρτίδες εμβολίων, χάρη στο παγκόσμιο δίκτυο της.

Με περισσότερα από 260 αεροσκάφη, πολλές συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες και ένα δίκτυο που εκτείνεται σε περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές, η DHL έχει εξοπλιστεί, δηλώνοντας έτοιμη για την παγκόσμια προμήθεια εμβολίων COVID-19.

Περισσότεροι από 9.000 ειδικοί της DHL, εργάζονται καθημερινά ώστε να συνδέουν όλους τους υπεύθυνους στη μάχη κατά του κορονοϊού, από τα νοσοκομεία και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, μέχρι τις αποθήκες κλινικών δοκιμών. Ο Travis Cobb, Επικεφαλής του Παγκοσμίου Δικτύου Λειτουργιών της DHL Express δήλωσε: «Μετά από αρκετούς μήνες προετοιμασίας, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που η αποστολή μας να διανείμουμε το εμβόλιο έχει ήδη ξεκινήσει. Εμείς συνεισφέρουμε την ειδίκευση και τις υπηρεσίες μας στις μεταφορές, ώστε να δώσουμε πρόσβαση στο εμβόλιο, σε όλους. Η παρούσα κρίση έδειξε πόσο απαραίτητο είναι το διεθνές δίκτυο μεταφορών, εξασφαλίζοντας ότι οι κοινωνίες έχουν το δικό τους εξοπλισμό για την προστασία της υγεία των πολιτών. Τώρα προχωράμε στο επόμενο βήμα, στην κοινή μάχη όλων κατά της πανδημίας. Οι ομάδες της DHL μεταξύ 220 χωρών και το παγκόσμιο δίκτυό μας, η «ραχοκοκαλιά» των διασυνοριακών μεταφορών, είναι έτοιμη να μεταφέρει ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε».

Από την πλευρά του ο Thomas Mack, Επικεφαλής των Διεθνών Αερομεταφορών της DHL Global Forwarding τόνισε: «Η αξιοποίηση του εμβολίου είναι μία σπουδαία επένδυση και είμαστε περήφανοι που έχουμε ενεργό ρόλο, ως ο μεγαλύτερος πάροχος μεταφορών παγκοσμίως, στο να φέρνουμε αυτή την επένδυση στους ανθρώπους. Με την εκτεταμένη εμπειρογνωμοσύνη μας στον τομέα των Επιστημών Ζωής & Υγειονομικής Περίθαλψης, να συνδυάζεται με την αφοσίωση και το πάθος των ανθρώπων μας, θέλουμε να έχουμε το δικό μας μερίδιο στην ιστορία της πανδημίας του «κορονοϊού». Σκοπός της Deutsche Post DHL Group είναι να συνδέει ανθρώπους και να βελτιώνει τις ζωές».

Σε παγκόσμια κλίμακα, οι πάροχοι μεταφορών καλούνται άμεσα να δημιουργήσουν ιατρική αλυσίδα εφοδιασμού για την παροχή εμβολίων, πρωτοφανούς ποσότητας άνω των 10 δισ. δόσεων παγκοσμίως, σε περιοχές με λιγότερο ανεπτυγμένες υποδομές μεταφορών, όπου ζουν περίπου 3 δισ. άνθρωποι. Για την παγκόσμια κάλυψη των επόμενων δύο ετών, θα χρειαστούν 200.000 φορτωτές παλετών, 15 εκατομμύρια κουτιά ψύξης, καθώς και 15.000 πτήσεις στις διάφορες αλυσίδες εφοδιασμού.