Πάνω από 40 χώρες στο κόσμο απαγόρευσαν τις τελευταίες ημέρες τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ή/και έβαλαν τους επιβάτες σε καραντίνα λόγω του νέου μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, που σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές μπορεί να μεταδίδεται ταχύτερα.

Aλβανία: Απαγόρευση των πτήσεων σε ισχύ από σήμερα 22 Δεκεμβρίου ως την 6η Ιανουαρίου, ενώ όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Βέλγιο: Από το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ ντε Κροο ανακοίνωσε ότι το Βέλγιο θα απαγορεύσει όλες τις αφίξεις ταξιδιωτών από τη Βρετανία λόγω της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Βόρεια Μακεδονία: Απαγόρευση όλων των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Βόρεια Μακεδονία ως το τέλος του έτους,

Βουλγαρία: Σε έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή αποφασίστηκε να απαγορευτούν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου όλες οι πτήσεις μεταξύ της χώρας και της Βρετανίας.

Γαλλία: Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε μια 48ωρη απαγόρευση αφίξεων από τη Βρετανία από την Κυριακή, που αφορά σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

Γερμανία: Η κυβέρνηση Μέρκελ απαγόρευσε τα ταξίδια από και προς τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική λόγω των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Δανία: Η κυβέρνηση διέκοψε προσωρινά για τουλάχιστον 48 ώρες όλα τα αεροπορικά ταξίδια από τη Βρετανία καθώς η χώρα «είναι αντιμέτωπη με μια πολύ σοβαρή κατάσταση» με μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σ’ ολόκληρη τη χώρα κι η νέα μετάλλαξη θα μπορούσε να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την υγειονομική κρίση, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών Μπένι Ένγκελμπρεχτ.

Ελβετία: Η κυβέρνηση αποφάσισε απαγόρευση εισόδου σε αλλοδαπούς προερχόμενους από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Ελλάδα: Από χθες επιβάλλεται επταήμερη καραντίνα σε όλους τους προερχόμενους από τη Βρετανία ταξιδιώτες. Δείτε εδώ περισσότερα.

Εσθονία: Από τα μεσάνυχτα και μέχρι το τέλος του έτους απαγορεύτηκε η αεροπορική σύνδεση με τη Βρετανία.

Ιρλανδία: 48ωρη απαγόρευση πτήσεων από τη Βρετανία μέχρι και σήμερα.

Ισπανία: Σε συντονισμό με τις Αρχές της Πορτογαλίας η κυβέρνηση Σάντσεθ απαγορεύει από σήμερα την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από τη Βρετανία, εξαιρουμένων των Ισπανών υπηκόων και των μόνιμων κατοίκων, ενώ θα ενισχυθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στο Γιβραλτάρ.

Ιταλία: Διακόπτεται η αεροπορική σύνδεση με τη Βρετανία, ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Λετονία: Από χθες και μέχρι την Πρωτοχρονιά απαγορεύονται όλα τα ταξίδια από και προς τη Βρετανία.

Λιθουανία: Οι πτήσεις από τη Βρετανία διακόπτονται, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της χώρας.

Λουξεμβούργο: Προσωρινή αναστολή αφίξεων επιβατικών αεροσκαφών από τη Βρετανία.

Ολλανδία: Απαγορεύονται οι αφίξεις επιβατικών αεροσκαφών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πορτογαλία: Επιβλήθηκαν περιορισμοί στις πτήσεις από τη Βρετανία και μόνον σε Πορτογάλους υπηκόους επιτρέπονται οι αφίξεις, εφόσον έχουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Ρωσία: Η διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης με τη Βρετανία ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα και θα ισχύσει για μία εβδομάδα.

Σουηδία: Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κλείνουν τα σύνορα για ταξιδιώτες προερχόμενους από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τσεχία: Από χθες το πρωί απαγορεύτηκαν όλες οι πτήσεις από τη Βρετανία

Τουρκία: Η κυβέρνηση Ερντογάν απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική, την Ολλανδία και τη Δανία

Ιράν: Οι Αρχές στην Τεχεράνη απαγόρευσαν για δύο εβδομάδες όλα τα αεροπορικά ταξίδια από και προς τη Βρετανία.

Ισραήλ: Η κυβέρνηση Νετανιάχου απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από τη Βρετανία, τη Δανία και τη Νότια Αφρική.

Ιορδανία: Απαγορεύονται μέχρι τις 3 Ιανουαρίου όλες οι πτήσεις (και οι transit) επιβατικών αεροσκαφών από τη Βρετανία.

Ινδία: Μέχρι τα τέλη του έτους απαγορεύονται όλες οι πτήσεις από και προς τη Βρετανία, ενώ όσοι έφθασαν μέχρι χθες στη χώρα, υποχρεώθηκαν να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ.

Κουβέιτ: Από χθες ισχύει απαγόρευση αφίξεων πτήσεων από τη Βρετανία.

Ομάν: Κλείνει τα εναέρια, χερσαία και θαλάσσια σύνορά του από σήμερα και για μία εβδομάδα.

Πακιστάν: Αναστέλλονται από αύριο και μέχρι τις 30 Ιανουαρίου όλες οι πτήσεις (και οι transit) από τη Βρετανία.

Χονγκ Κονγκ: Aπαγορεύει τις αφίξεις όλων των ταξιδιωτών που παρέμειναν τις τελευταίες δύο εβδομάδες για πάνω από δύο ώρες στη Βρετανία.

Καναδάς: Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και για τουλάχιστον τρία 24ωρα απαγορεύονται οι αφίξεις από τη Βρετανία για να «προστατευτούν» οι Καναδοί σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Αργεντινή: Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών της χώρας η Αργεντινή επέτρεψε μόνον μία πτήση από τη Βρετανία να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες χθες το πρωί και όλες οι επόμενες ακυρώθηκαν.

Ελ Σαλβαδόρ: Έκλεισε τα σύνορά του σε ταξιδιώτες από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Ισημερινός: Οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική και την ΕΕ θα πρέπει να επιδεικνύουν κατά την άφιξή τους αρνητικά τεστ του κορωνοϊού, ενώ θα υποβάλλονται και σε τεστ αντισωμάτων στα αεροδρόμια της χώρας.

Κολομβία: Από χθες έχουν απαγορευτεί όλες οι πτήσεις μεταξύ της λατινοαμερικανικής χώρας και της Βρετανίας, ενώ οι ταξιδιώτες που βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες 14 ημέρες θα αυτοαπομονώνονται.

Παναμάς: Από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) ισχύει απαγόρευση εισόδου σε όλους τους ταξιδιώτες που βρίσκονταν στην Βρετανία ή στη Νότια Αφρική μέσα στις προηγούμενες 20 ημέρες.

Περού: Προληπτική απαγόρευση πτήσεων από την Ευρώπη για δύο εβδομάδες και απαγόρευση αφίξεων ταξιδιωτών που βρέθηκαν στη Βρετανία το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Χιλή: Η κυβέρνηση της χώρας απαγορεύει από σήμερα όλες τις πτήσεις από και προς τη Βρετανία, ενώ οι ταξιδιώτες που βρέθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Μαρόκο: Η κυβέρνηση ανέστειλε από το βράδυ της Κυριακής την αεροπορική σύνδεση με τη Βρετανία.

Τυνησία: Αναστολή μέχρι νεωτέρας της αεροπορικής σύνδεσης της χώρας με τη Βρετανία, την Αυστρλία και τη Νότια Αφρική, και απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες που βρέθηκαν πρόσφατα ή περάσαν από αυτά τα κράτη.