Μικρά drones θα μπορούν να πετούν πάνω από ανθρώπους και τη νύχτα στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η FAA (Federal Aviation Administration), σε ένα σημαντικό βήμα προς την καθιέρωση της ευρείας χρήσης τους για παραδόσεις από εταιρείες.

Όπως αναφέρει το Reuters, η FAA ανακοίνωσε ότι οι κανόνες της για drones λαμβάνουν υπόψιν τους προβληματισμούς ασφαλείας, προϋποθέτοντας τεχνολογία ταυτοποίησης εξ αποστάσεως στις πιο πολλές περιπτώσεις, ώστε να είναι δυνατή η ταυτοποίησή τους από εδάφους.

Στο παρελθόν οι πτήσεις/ επιχειρήσεις μικρών drones πάνω από ανθρώπους περιορίζονταν σε δραστηριότητες πάνω από άτομα που εμπλέκονταν ευθέως σε αυτές, που βρίσκονταν κάτω από καλυμμένες δομές ή μέσα σε στατικά οχήματα- εκτός αν είχε χορηγηθεί σχετική άδεια.

Οι κανόνες αυτοί θα τεθούν σε ισχύ 60 ημέρες μετά την επίσημη δημοσίευσή τους στο ομοσπονδιακό μητρώο τον Ιανουάριο. Οι κατασκευαστές drones θα έχουν 18 μήνες να αρχίσουν την παραγωγή drones με Remote ID, και οι χειριστές θα έχουν ένα επιπλέον έτος για να παρέχουν Remote ID.

Υπάρχουν επίσης και άλλοι, πιο πολύπλοκοι κανόνες που επιτρέπουν πτήσεις τη νύχτα και πάνω από ανθρώπους για μεγαλύτερα drones σε κάποιες περιπτώσεις.

«Οι νέοι κανόνες ανοίγουν δρόμο για την περαιτέρω ενσωμάτωση των drones στον εναέριο χώρο μας, απαντώντας σε προβληματισμούς ασφαλείας» είπε ο Στιβ Ντίκσον, διευθυντής της FAA. «Μας φέρνουν πιο κοντά στην ημέρα που θα μπορούμε να δούμε επιχειρήσεις drones ρουτίνας, όπως η παράδοση δεμάτων».

Πηγή: naftemporiki.gr