Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του πρόεδρου της Turkish Airlines, İlker Aycı, καθώς εκτίμησε ότι τo 2023 ή το 2024 θα ανακάμψει ο κλάδος των αερομεταφορών, καθώς τα εμβόλια από μόνα τους δεν επαρκούν ώστε η αγορά να επιστρέψει στα επίπεδα προ κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο κ. Aycı εκτίμησε ότι το 2021 θα είναι μια μεταβατική χρονιά για τον κλάδο και, ακόμα κι αν όλος ο κόσμος εμβολιαστεί την ίδια στιγμή, η αγορά δεν θα ανακάμψει σύντομα, αφού η οικονομική ανάκαμψη τόσο των εταιρειών όσο και των επιβατών θα χρειαστεί χρόνο. Η ανάκαμψη στις αερομεταφορές, είπε ο κ. Aycı, θα καταγραφεί στην αρχή στις πτήσεις εσωτερικού και οι αερομεταφορείς που εστιάζουν στο εσωτερικό στις αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες χώρες θα είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν από τα εμβόλια.

Ο κ. Aycı είπε ακόμα ότι η Turkish ήταν στην έκτη θέση στον κόσμο βάσει μεριδίου στην αγορά cargo, την περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2020 και κατάφερε να ανεβάσει το μερίδιό της από 4,1% τον Ιανουάριο σε 4,7% το 10μηνο του 2020. Τόνισε δε ότι υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των εμβολίων που χρειάζεται η Τουρκία μέσα σε λίγες ημέρες χάρη στο στόλο των 363 αεροσκαφών της εταιρείας. Η Turkish Airlines μπορεί να διαχειριστεί, είπε, 20-30 εκατ. δόσεις εμβολίου σε μια ημέρα στις εγκαταστάσεις της στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.