Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες British Airways και easyJet ανακοίνωσαν ότι αναθεωρούν τα σχέδια πτήσεων εξαιτίας των νέων εθνικών lockdown που επιβάλλονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, προχωρώντας σε μειώσεις των ήδη χαμηλών επιπέδων πτήσεων.

Το νέο lockdown στην Βρετανία καθιστά πιθανές περαιτέρω περικοπές και πιέζει ακόμη περισσότερο τα οικονομικά των αερομεταφορέων που ήλπιζαν σε ανάκαμψη των ταξιδιών την άνοιξη. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα νέα μέτρα αναμένεται να εξαϋλώσουν τα έσοδα από τις χειμερινές σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεάσουν και τις κρατήσεις για το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Προκειμένου να επιβιώσουν έως τότε, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού και έχουν αναλάβει νέα χρέη. Το 2020 η British Airways ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε 13.000 απολύσεις, ενώ η easyJet πραγματοποίησε περικοπές 4.500 θέσεων εργασίας.

Για την αντιμετώπιση του νέου lockdown, η easyJet, που τον Δεκέμβριο πραγματοποιούσε περίπου το 20% των πτήσεών της, κάλεσε για άλλη μία φορά την κυβέρνηση να αυξήσει τη βοήθεια προς τους αερομεταφορείς.

Πηγή: Reuters