Κανονική καλοκαιρινή σεζόν αναμένει φέτος ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Fritz Joussen, σε δηλώσεις του σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, μέχρι το 2022, η τουριστική βιομηχανία δεν πρόκειται να φτάσει στα επίπεδα ρεκόρ του 2019, όπως είπε, και το 2021 θεωρείται μεταβατική χρονιά. «Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή πληρότητα το 2021, προσφέρουμε το 80% των πτήσεων σε σχέση με τα επίπεδα προ κορωνοϊού», δήλωσε.

Πολλές πτήσεις σε δρομολόγια στη Μεσόγειο, όπως είπε, είναι πιθανόν να συγκεντρώσουν πολύ μεγάλο αριθμό κρατήσεων για την υψηλή σεζόν από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο και αποκάλυψε ότι ήδη, έχει πραγματοποιηθεί το 50% των πωλήσεων του Μαΐου.

Ο κ. Joussen κρατά αισιόδοξη στάση και εξέφρασε την άποψη ότι με τα εμβόλια οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν θα είναι απαραίτητοι, ιδιαίτερα για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τον κορωνοϊό. Οι περιορισμοί, όπως είπε, θα μειωθούν απότομα σε γενικές γραμμές και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις μπορεί να μην είναι τόσο αναλογικές.

Δήλωσε επίσης ότι και τα 16 κρουαζιερόπλοια της TUI θα συνεχίσουν τα ταξίδια τους κυρίως στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο και την Πορτογαλία.