Να τερματιστεί το σχέδιο της Βρετανίας «τεστ πριν το ταξίδι» στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ευπαθών ομάδων (συνολικά 14 εκατ.) σύμφωνα με τον στόχο που έχει θέσει η χώρα, ζητεί από τη βρετανική κυβέρνηση ο γενικός διευθυντής της Ryanair, Michael O’Leary.

Μιλώντας στην εκπομπή του BBC, Today, ο κ. O’Leary δήλωσε ότι η Ryanair σκοπεύει να πραγματοποιεί 10 ή 20 πτήσεις ημερησίως έναντι του κανονικού ημερήσιου προγράμματος των 2.000 πτήσεων καθόλη τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων.

Όπως αναφέρει η Independent, o O ‘Leary προειδοποίησε ότι «κανείς δε μπορεί να κάνει κράτηση 2 εβδομάδων τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο. Οι κρατήσεις έχουν καταρρεύσει και οι αερομεταφορές θα καταρρεύσουν από και προς το Ην. Βασίλειο.»

Κάλεσε δε τον Grant Shapps να ορίσει ημερομηνία για την άρση του περιορισμού.

Το νέο σχέδιο του Ην. Βασιλείου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, και προβλέπει ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει μέσα σε 72 ώρες πριν την αναχώρηση, διαφορετικά θα επιβάλλονται πρόστιμα που θα φτάνουν τις 500 λίρες.

Παράλληλα, ο κ. O’Leary έκανε την πρόβλεψη ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχουν πολύ λίγοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη.