Αρνητικός είναι ο νέος αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών μέτρων που προβλέπει ρύθμιση του Τραμπ την οποία εξέδωσε κατά τις τελευταίες ώρες του στο Λευκό Οίκο. Ειδικότερα, η ρύθμιση προβλέπει χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στους ταξιδιώτες από την περιοχή Σένγκεν, το Ην. Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Βραζιλία.

Η απαγόρευση ταξιδίων, η οποία ισχύει από τις 11 Μαρτίου του 2020, αίρεται στη βάση των νέων πρωτοκόλλων τεστ. Από τις 26 Ιανουαρίου, οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ από το εξωτερικό θα χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού προκειμένου να μπορούν να επιβιβαστούν στην πτήση. Σε συνδυασμό με τη συνεργασία των αρχών δημόσιας υγείας, ο Τραμπ δήλωσε ότι η νέα αυτή πραγματικότητα αρκεί για να αρθεί η απαγόρευση. Η νέα ρύθμιση επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή την ίδια ημέρα που ξεκινά η υποχρέωση παρουσίασης τεστ (26 Ιανουαρίου).

Ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες από την ανακοίνωση Τραμπ, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε ξεκάθαρο αρνητικό μήνυμα για τη χαλάρωση των μέτρων. Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος, Jen Psaki, υπό τη νέα ηγεσία, οι απαγορεύσεις δεν θα αρθούν.