Ο Ντόναλντ Τραμπ ανάγκασε τον Τζο Μπάιντεν να ναυλώσει δικό του αεροπλάνο για να πετάξει από το Ντελαγουέρ στην Ουάσινγκτον, αντί να εξουσιοδοτήσει ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος πέταξε την σύντομη διαδρομή από την πατρίδα του, μετά από μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία αναφερόμενος στον νεκρό γιο του Μπο, με έναν ιδιωτικό Boeing 737 – για να προσγειωθεί στην στρατιωτική βάση Άντριους, δίπλα σε ένα αδρανές πολεμικό αεροσκάφος Boeing 757, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά του.

Το σνομπάρισμα αυτό ήταν το τελευταίο στην προκλητική άρνηση του Τραμπ να αναγνωρίσει τον διάδοχό του. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε στείλει ένα αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Νέα Υόρκη για τους Τραμπ τον Ιανουάριο του 2017.

Αμέσως μετά την προσγείωση της οικογένειας Μπάιντεν, ο Λευκός Οίκος έδωσε στην δημοσιότητα ένα 20λεπτο αποχαιρετιστήριο βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο δεν ανέφερε το όνομα του διαδόχου του ούτε τον συνεχάρη για την νίκη του.

Οι Τραμπ έφυγαν από την Ουάσινγκτον χωρίς να χαιρετήσουν τους Μπάιντεν, με τον πρόεδρο να κάνει την δική του αποχαιρετιστήρια «τελετή» στην αεροπορική βάση, προτού πετάξουν με το Air Force One στο θέρετρό του Mar-a-Lago.