«Τα διαβατήρια εμβολιασμού σύντομα θα γίνουν αναπόφευκτα για τους ταξιδιώτες, καθώς όλο και περισσότερες χώρες καθιστούν την ανοσία προϋπόθεση της εισόδου των επισκεπτών της.»

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του ειδικού στην ιατρική περίθαλψη στα ταξίδια στην Fleet Street Clinic του Λονδίνου, Dr Richard Dawood, όπως αναφέρει η Telegraph

Όπως είπε, οι σκληροί έλεγχοι συνόρων θα παραμείνουν καθώς οι χώρες νιώθουν ανασφάλεια σχετικά με τους κινδύνους εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μόλις οι χώρες αρχίσουν να επιμένουν για αποδείξεις ανοσίας στον κορωνοϊό από τους ταξιδιώτες τους, όπως έκαναν οι Σεϋχέλλες, δεν θα υπάρχουν πολλές επιλογές από το να υιοθετήσουμε την πρόκληση, υπογράμμισε ο Dr Dawood.

«Όλοι επιθυμούμε τα ταξίδια να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Όμως οι απαιτήσεις εισόδου θα παραμείνουν όσο οι χώρες νιώθουν ανασφάλεια, ίσως μέχρι να εμβολιαστούν οι περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως. Μέχρι τότε, η κοινωνική αποστασιοποίηση, τα αντισηπτικά, οι μάσκες στις πτήσεις, οι καθυστερήσεις, οι κόκκινες κορδέλες και οι αλλαγές σχεδίων την τελευταία στιγμή θα παραμείνουν στα ταξίδια.» κατέληξε.