Βρετανός εκατομμυριούχος προσγειώθηκε σε κλειστό στρατιωτικό αεροδρόμιο σημαίνοντας συναγερμό, επειδή, όπως είπε, «ήθελε να δει την παραλία».

Ένας εκατομμυριούχος στην Αγγλία αποφάσισε να προσγειωθεί με το ιδιωτικό του αεροπλάνο σε ένα κλειστό στρατιωτικό αεροδρόμιο της περιοχής Άνγκλεσεϊ, επειδή, όπως είπε, «ήθελε να δει την παραλία».

Αν και το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2020, έγινε τώρα γνωστό και αφορά τον Ρίτσαρντ Γουντ, ο οποίος είναι 60 ετών και όπως φαίνεται διαθέτει άπλετο χρόνο για βόλτες με το αεροπλάνο του.

Όπως έγινε γνωστό, ο Γουντ εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο για να επισκεφθεί τη μητέρα του στο Γιόρκσαϊρ. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πτήσης, έμαθε πως η μητέρα του ήταν απασχολημένη και έτσι αποφάσισε να προσγειωθεί σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γουντ προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας τουλάχιστον επτά φορές, ώστε να λάβει άδεια για προσγείωση, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση, για τον απλούστατο λόγο πως το αεροδρόμιο είναι κλειστό.

Έρευνα από τις αρχές που πίστεψαν πως πρόκειται για αεροπορικό ατύχημα
Στη συνέχεια, η προσγείωση του αεροπλάνου επέφερε και αναστάτωση στις τοπικές αρχές, οι οποίες και λόγω της καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας, έθεσαν σε συναγερμό πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσαν στο σημείο της προσγείωσης, πιστεύοντας πως πρόκειται για κάποιο ατύχημα.

Έτσι, ξεκίνησε έρευνα από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου για το περιστατικό.

Ο εισαγγελέας που είναι υπεύθυνος για την έρευνα, δήλωσε πως ο Γουντ είχε υποβάλει αίτηση και του δόθηκε άδεια να πετάξει μόνο προς το Γιορκσάιρ.

Τελικά, όταν ο εκατομμυριούχος πιλότος προσγειώθηκε στον διάδρομο και άνοιξε την πόρτα του αεροπλάνου του, συνελήφθη από την αστυνομία. Ένας στρατιώτης που ήταν παρών, περιέγραψε τη σκηνή: «Ήταν ένας λευκός και κάπως λεπτός. Φορούσε σορτς, ένα λεπτό σακάκι τύπου καγκουλέ και αθλητικά παπούτσια. Είχε γυαλιά και κοντά γκρίζα μαλλιά».

Όταν ρωτήθηκε γιατί είχε προσγειωθεί σε απαγορευμένο μέρος και ώρα, ο Γουντ απάντησε ότι «ήθελε να δει την παραλία» και ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, επειδή είχε αναρρώσει από τον κορονοϊό πριν από δύο μήνες.

Κατά τη δίκη του, το δικαστήριο χαρακτήρισε τον Γουντ ως «επιπόλαιο και αλαζόνα», αλλά αυτό άλλαξε όταν συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Όπως ειπώθηκε, ήταν μια περίπτωση «κακού σχεδιασμού και έλλειψης δεξιοτήτων πτήσης».

Ο πρόεδρος των δικαστών Άλαστερ Λάνγκτον κατέληξε να επιβάλλει πρόστιμο στον πιλότο για τις παραβάσεις και τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Πηγή: sputniknews.gr