Η Ryanair ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να σημειώσει απώλειες σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στο τρέχον έτος χρήσης, μακράν τις μεγαλύτερες στην ιστορία της.

Ειδικότερα, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι εκτιμά πως θα παρουσιάσει απώλειες μεταξύ 850 και 950 εκατ. ευρώ στο τρέχον έτος χρήσης, που λήγει στις 31 Μαρτίου, περίπου 5 φορές υψηλότερες από τις προηγούμενες απώλειες ρεκόρ το 2009.

«Η πανδημία συνεχίζει να καταστρέφει τον κλάδο μας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο αερομεταφορέας. «Το 2021 θα είναι το πιο δύσκολο έτος στα 35 χρόνια ιστορίας της Ryanair».

Οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας οδήγησαν τον αριθμό των επιβατών 78% χαμηλότερα κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, οδηγώντας σε απώλειες 306 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 300 εκατ. ευρώ που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Η Ryanair παρουσίασε μείωση κατά 82% των εσόδων στους τρεις τελευταίους μήνες του 2020, σε σύγκριση με πτώση 88% της ανταγωνίστριας easyJet και 77% της Wizz.

Η Ryanair θεωρείται μία από τις αεροπορικές εταιρείες με τις περισσότερες πιθανότητες στον κόσμο να ξεπεράσουν την κρίση της πανδημίας, χάρη στα μεγάλα ταμειακά υπόλοιπα που διαθέτει και την απουσία πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και business-class.

Η εταιρεία δήλωσε ότι στο τέλος Δεκεμβρίου διέθετε ρευστότητα 3,5 δισ. ευρώ, από 4,5 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου.