Το Ντουμπάι δημιούργησε την Vaccine Logistics Alliance (Εφοδιαστική Συμμαχία Εμβολίων), προκειμένου να επιταχύνει τη διανομή εμβολίων COVID-19 σε όλο τον κόσμο μέσω του εμιράτου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Αντιπροέδρου και του Πρωθυπουργού των ΗΑΕ και του Κυβερνήτη του Ντουμπάι HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και τις προσπάθειές του για δίκαιη διανομή δύο δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων COVID-19 το 2021, η Dubai Vaccines Logistics Alliance συνδυάζει την τεχνογνωσία και την παγκόσμια εμβέλεια της αεροπορικής εταιρείας Emirates, με το παγκόσμιο δίκτυο λιμένων και εφοδιασμού DP World, μαζί με την υποδομή των Αεροδρομίων του Ντουμπάι και της Διεθνής Ανθρωπιστικής Πόλης για τη διανομή εμβολίων παγκοσμίως. Η διανομή θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές, όπου οι πληθυσμοί έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία και όπου οι φαρμακευτικές μεταφορές και ο εφοδιασμός γίνονται με δυσκολία.
Η Συμμαχία συνεργάζεται με ένα ευρύτερο σύνολο ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών εταιριών, των αποστολέων, των κρατικών υπηρεσιών και άλλων φορέων για τη μεταφορά εμβολίων.

Ο HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος της Πολιτικής Αεροπορίας και των αερολιμένων του Ντουμπάι και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Emirates Group δήλωσε: «Bρισκόμαστε τώρα στο κατώφλι μιας ιστορικής στιγμής με την έναρξη εμβολίων για την αντιμετώπιση του COVID -19, μιας πανδημίας που έχει διαταράξει τη ζωή όλων των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη διάθεση του εμβολίου και η Dubai Vaccine Logistics Alliance ενώνει τις δυνάμεις βασικών οργανισμών ώστε να επισπεύσει την μεταφορά απαραίτητων εμβολίων μέσω του Ντουμπάι, σε όλο τον κόσμο. Κάθε συνεργάτης της συμμαχίας λειτουργεί συμπληρωματικά δημιουργώντας ένα σύνολο δυνατοτήτων στη διανομή εμβολίων, επιτρέποντάς μας έτσι να είμαστε σε θέση κάθε φορά να αποθηκεύσουμε έναν μεγάλο όγκο δόσεων εμβολίου και να εισάγουμε και να μεταφέρουμε εμβόλια σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου εντός 48 ωρών».

Η Διεθνής Ανθρωπιστική Πόλη, ο μεγαλύτερος κόμβος στον κόσμο για την ανθρωπιστική υποστήριξη που εδρεύει στο Ντουμπάι, θα είναι ζωτικός εταίρος της Dubai Vaccine Logistics Alliance, φέρνοντας την τεράστια εμπειρία της στις ανθρωπιστικές εφοδιαστικές αλυσίδες, ενώ η DP World, ηγέτης στις παγκόσμιες λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας με λιμάνια, τερματικούς σταθμούς και επιχειρήσεις logistics σε κάθε ήπειρο, θα διευκολύνει τη συλλογή εμβολίων από χώρους παραγωγής σε μέρη όπως την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ινδία και θα τα παραδίδει σε αεροδρόμια, θαλάσσιους λιμένες και λιμάνια για περαιτέρω μεταφορά.

Από την πλευρά της η Emirates SkyCargo, ο παγκόσμιος ηγέτης στην αεροπορική μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων ευαίσθητων στη θερμοκρασία, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, με πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρία στη μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, έχει αναπτύξει εκτεταμένες υποδομές και δυνατότητες για την ασφαλή και ταχεία μεταφορά τέτοιων ευαίσθητων προϊόντων.

«Η Emirates SkyCargo έχει λάβει παγκόσμια ηγετική θέση κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τη διανομή ιατρικών προμηθειών. Ενεργοποιήσαμε πρόσφατα τον μεγαλύτερο αεροπορικό κόμβο στον κόσμο, που λειτουργεί αποκλειστικά για την αποθήκευση και την παγκόσμια διανομή εμβολίων COVID-19. Με τον σύγχρονο στόλο αεροσκαφών ευρείας ατράκτου, το δίκτυό μας που φτάνει σε περισσότερες από 135 πόλεις σε έξι ηπείρους, είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με τους συνεργάτες μας στη Dubai Vaccine Logistics Alliance, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι τα εμβόλια COVID-19 φτάνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ειδικά σε πόλεις σε αναδυόμενες αγορές», δήλωσε ο Nabil Sultan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Emirates, Cargo.

Η Emirates SkyCargo έχει πάνω από 15.000 τετραγωνικά μέτρα χώρο ψυχρής αλυσίδας για φαρμακευτικά προϊόντα στα τερματικά της στο Ντουμπάι και έχει ήδη ξεκινήσει τον εφοδιασμό εμβολίων COVID-19, έχοντας μεταφέρει κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου εμβόλια στις πτήσεις της.