Ο ιδρυτής της Uber, Γκάρετ Καμπ, κόντρα στην «μαυρίλα» που έφερε η πανδημία του covid-19, δημιουργεί μια νέα αεροπορική εταιρεία με πολυτελή τζετ, ειδικά διαμορφωμένα για την τήρηση αποστάσεων, με στόχο επιβάτες ανώτατου οικονομικού επιπέδου και με αεροσκάφη βαμμένα σε αριστοκρατικό μαύρο, με το λογότυπο «Aero».

Η πρώτη πτήση της Uber Aero εκτελέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με μια πτήση από το Λος Άντζελες στο Άσπεν του Κολοράντο. Για το Φεβρουάριο είναι προγραμματισμένες 12 πτήσεις στην ίδια διαδρομή, τον Μάρτιο 16 και τον Απρίλιο 8 -προς το παρόν.

Το εισιτήριο κοστίζει κατ’ άτομο 990 δολάρια για την περίοδο γνωριμίας και από τον ερχόμενο μήνα, η ενιαία τιμή θα αυξηθεί στα 1.250 δολ.

Η Aero σκοπεύει να εξυπηρετεί την πελατεία της στις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη, διευρύνοντας διαρκώς το στόλο, το πελατολόγιο και, βέβαια, τους προορισμούς στους οποίους θα φτάνει. Ο περιορισμός των διεθνών πτήσεων για λόγους αναψυχής, οι απαγορεύσεις κ.λπ. εξαιτίας της πανδημίας, δεν πτοούν την Aero. Προς το παρόν, ο ευρωπαϊκός κλάδος της Aero λειτουργεί στη βάση των ειδικά μισθωμένων τσάρτερ. Αντιθέτως, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της νεοσύστατης εταιρείας «εμείς πιστεύουμε στο να επαναφέρουμε την τέχνη του αεροπορικού ταξιδιου σε όλα του τα στάδια, από το σαλόνι αναμονής για την απογείωση έως και την προσγείωση στον προορισμό. Για εμάς προέχει η φροντίδα έναντι των αμέτρητων επιλογών, η αυθεντικότητα της εμπειρίας παρά η επίδειξη και η άνεση, όχι η υπερβολή. Συνδέουμε μέρη που εσείς αγαπάτε με μια επανασχεδιασμένη σε εντελώς καινούργια βάση αντίληψη του ταξιδιού στην πρώτη θέση. Με πτήσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες».

Μόνο 16 επιβάτες ανά αεροσκάφος γίνονται δεκτοί στις πτήσεις της Aero. Όλα τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με φίνο ιταλικό δέρμα, με χειροποίητα καλύμματα. Και είναι τοποθετημένα σε δύο σειρές, με τη μεταξύ τους απόσταση στα δύο μέτρα, έτσι ώστε να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό.

Επίσης, όλοι οι επιβαίνοντες καλούνται να υποβληθούν σε προληπτικό τεστ για Covid-19 και, φυσικά, κατά τη διάρκεια της πτήσης υποχρεούνται να φορούν μάσκα.