Το νέο διαδικτυακό σύστημα της Βρετανίας για κράτηση διαμονής στο πρόγραμμα υποχρεωτικής απομόνωσης σε ξενοδοχεία τέθηκε σήμερα εκτός λειτουργίας, λίγο μετά την έναρξή του.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απαιτεί από τους επιβάτες που φθάνουν από χώρες όπου οι ανησυχητικές παραλλαγές του νέου κορωνοϊού εξαπλώνονται, να πληρώνουν για 10 ημέρες καραντίνας σε ξενοδοχεία, ενώ οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν σοβαρά πρόστιμα, ακόμη και ποινές κάθειρξης, με βάση τους αυστηρότερους περιορισμούς που θα ισχύσουν από την επόμενη εβδομάδα. Οι νέοι κανόνες για τα ταξίδια προστέθηκαν στην απαγόρευση που ισχύει ήδη για τα ταξίδια στο εξωτερικό για διακοπές.

Η κυβέρνηση δήλωσε πως τα αυστηρότερα μέτρα χρειάζονται ώστε να μην ανακοπεί από τα νέα στελέχη του ιού το γρήγορο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Βρετανίας.

Ωστόσο, η διαδικτυακή πύλη κρατήσεων διαμονής στο σχέδιο αυτό καραντίνας τέθηκε εκτός λειτουργίας λίγες μόνον ώρες μετά την έναρξή της. 

Ο εκπρόσωπος Εσωτερικών Υποθέσεων του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Νικ Τόμας Σίμοντς, κάλεσε την κυβέρνηση να επιδιορθώσει επειγόντως το πρόβλημα, επαναφέροντας τη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης. «Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι ακόμη και το περιορισμένο σύστημα κρατήσεων διαμονής για καραντίνα σε ξενοδοχεία δείχνει σημάδια αποτυχίας από την αρχή», είπε.