Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου έλαβε υγειονομικό πιστοποιητικό για ασφαλή ταξίδια από το Αirports Council International (ΑCI).

Ειδικότερα, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου δήλωσε ότι το αεροδρόμιο του Καΐρου είναι το έκτο αιγυπτιακό αεροδρόμιο που έλαβε αυτό το πιστοποιητικό. Πραγματοποιήθηκε διεξοδική αξιολόγηση των νέων προληπτικών μέτρων που εφαρμόζονται στο αεροδρόμιο, ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας επιβεβαίωσε ότι αρκετά αιγυπτιακά αεροδρόμια έχουν λάβει πιστοποιητικά υγειονομικής ασφάλειας, αποδεικνύοντας την πλήρη δέσμευσή τους να εφαρμόσουν τα υψηλότερα προληπτικά μέτρα από την αρχής της παγκόσμιας κρίσης.

Τα μέτρα αυτά ευθυγραμμίζονται με τις συστάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ωστόσο, προκειμένου να διασφαλιστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Αίγυπτο από τον Σεπτέμβριο του 2020 υποχρεούνται να παρουσιάσουν πιστοποιητικά PCR με αρνητική διάγνωση κατά την αναχώρηση και την άφιξη.