Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Σαρδηνίας στην Ιταλία, Μαρτσέλο Σολίνας, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη Δευτέρα όλοι όσοι επισκέπτονται το νησί, κατά την άφιξή τους με πλοίο ή αεροπλάνο, θα υποβάλλονται σε rapid κατά του κορωνοϊού.

«Από τη Δευτέρα, σε όποιον φτάνει στη Σαρδηνία, θα ζητάμε λίγα λεπτά από τον χρόνο του για να κάνει ένα γρήγορο τεστ. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, θα μπορεί να εισέλθει ελεύθερα, διαφορετικά θα ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Είναι απαραίτητο να υπερασπίσουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Σολίνας στην ιταλική δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

H Σαρδηνία είναι η πρώτη περιοχή της Ιταλίας που εφαρμόζει το συγκεκριμένο μέτρο, με υποχρεωτικό rapid test και για τους Ιταλούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η απόφαση του Σολίνας οφείλεται στο ότι το νησί του πριν από δύο ημέρες κηρύχθηκε «λευκή περιοχή», στην οποία, χάρη στον πολύ μειωμένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν, σταδιακά, όλες οι εμπορικές δραστηριότητες και οι κάτοικοι να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους.