Μικρό αεροπλάνο, καταχωρισμένο στα μητρώα του Μεξικού, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο νοτιοδυτικό τμήμα του Εκουαδόρ με 400 κιλά κοκαΐνη στο εσωτερικό του, ανακοίνωσαν οι αρχές του κράτους των Άνδεων.

Το αεροπλάνο, τύπου Cessna, επιτηρούσαν μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισημερινού καθώς πετούσε σε χαμηλό ύψος πριν βρεθεί εγκαταλελειμμένο σε ιδιωτικό διάδρομο αποπροσγειώσεων στην επαρχία Σάντα Ελένα. Επιτόπου βρέθηκε «αεροπλάνο προερχόμενο από το Μεξικό, που ξεκάθαρα υπήρχε πρόθεση να φορτωθεί με εμπόρευμα, με ναρκωτικά, προτού εγκαταλείψει την επικράτεια του Ισημερινού», είπε ο εισαγγελέας Χουάν Πάμπλο Αρέβαλο στο τηλεοπτικό δίκτυο TC. Η αστυνομία του Ισημερινού ενημέρωσε μέσω Twitter ότι μέσα στο αεροπλάνο βρέθηκαν «6 πακέτα» με «400 κιλά κοκαΐνη».

Πρόκειται για το τρίτο μικρό αεροπλάνο που επρόκειτο να μεταφέρει ναρκωτικά και το οποίο εντοπίζεται και κατάσχεται από τις αρχές εντός 2021. Τα άλλα δύο εντοπίστηκαν στα νησιά Γκαλάπαγκος (1.000 χιλιόμετρα από τις ακτές) και στην επαρχία Εσμεράλδας (βορειοδυτικά), στα σύνορα με την Κολομβία.