Εννέα ακτιβιστές της Greenpeace συνελήφθησαν κοντά στο Παρίσι για βανδαλισμό αεροσκάφους της Air France με πράσινο χρώμα, κατά τη διάρκεια οικολογικής διαμαρτυρίας που προκάλεσε ανησυχίες για την ασφάλεια του αεροδρομίου.

Με ένα πτυσσόμενο ρολό πινέλο, ζωγράφισαν τη μία πλευρά του ενός Boeing 777 των γαλλικών αερογραμμών, το οποίο ήταν παρκαρισμένο χωρίς επιβάτες, πριν σκαρφαλώσουν και στην κορυφή του τζετ.

«Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη για τους υπαλλήλους στον τομέα των αερομεταφορών, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης και των διευθυντών μεγάλων εταιρειών που εμπλέκονται σε αυτά τα θέματα. Ο αεροπορικός τομέας και η αεροναυπηγική βιομηχανία έχουν λάβει δημόσια υποστήριξη αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ εν μέσω της κρίσης του Covid, χωρίς σταθερά κοινωνικά και οικολογικά αντισταθμίσματα. Και εκτός αυτού, δεν απετράπη ούτως ή άλλως η απώλεια θέσεων εργασίας», δήλωσε μια ακτιβίστρια.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο αναφέρει σε ανακοίνωση ότι οι ακτιβιστές έγιναν αντιληπτοί αμέσως και συνελήφθησαν από την αστυνομία και γι΄αυτό ποτέ δεν είχαν πρόσβαση στον διάδρομο προσγείωσης.