Αφιέρωμα – ύμνο για την Πάργα δημοσίευσε στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα giornalesentire της Ιταλίας η βραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας κυρία Corona Perer.

«Όταν επιστρέψουμε στο ταξίδι, όλοι θα έχουμε τον ίδιο στόχο, που είναι ο τουρισμός ευεξίας: ευεξία, ψυχική υγεία που είναι συνώνυμη με τη μακροχρόνια επιθυμητή ειρήνη, τη μείωση του στρες και του άγχους που επικρατεί τώρα σε όλο τον κόσμο, λόγω του Covid» γράφει και προσθέτει : «Η Πάργα είναι το σωστό μέρος για συμφιλίωση με τον κόσμο ανάμεσα σε απομονωμένα και αποκλειστικά φυσικά τοπία. Η Πάργα μαγεύει για τη θάλασσα, τους επιβλητικούς λόφους γύρω από την περιοχή, τον ενετικό ελαιώνα, τις όχθες και το μονοπάτι στον ποταμό Αχέροντα κατάλληλο για αθλήματα περιπέτειας».

H κυρία Corona Perer έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς σταθμούς και με πολλές εφημερίδες. Έχει συνεργαστεί με το RAi Office στη Βενετία και έχει γράψει για τους Alto Adige, Adige και Corriere del Trentino (Rcs). Έχει κερδίσει τρία εθνικά βραβεία δημοσιογραφίας και έχει δημοσιεύσει 6 βιβλία (3 μυθιστορήματα, 2 βιογραφίες και 1 δοκίμιο).