Οι τουρίστες της Ταϊλάνδης μπορούν πλέον να περνούν την υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε γιοτ.

Η κυβέρνηση ελπίζει πως η νέα πρωτοβουλία θα αποφέρει έσοδα 1.8 δισεκατομμυρίων μπατ (58 εκατ. δολάρια) στον τουριστικό τομέα.

Το νέο πρόγραμμα καραντίνας σε γιοτ θα επιτρέπει στους επισκέπτες με αρνητικό τεστ κορωνοϊού να περάσουν τον χρόνο τους σε ένα γιοτ ή ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο στο Πουκέτ. Οι ταξιδιώτες καλούνται να φορούν ένα «έξυπνο βραχιολάκι» στον καρπό του χεριού που θα καταγράφει ζωτικά σημάδια όπως θερμοκρασία και πίεση στο αίμα, ενώ θα εντοπίζει επίσης την τοποθεσία εκείνου που το φοράει μέσω GPS. Η συσκευή μπορεί να μεταδώσει πληροφορίες ακόμη και μέσα στη θάλασσα, σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, σημείωσε η κυβέρνηση.

Έχοντας απαγορεύσει τους ξένους τουρίστες πέρυσι τον Μάρτιο, η Ταϊλάνδη άρχισε να ανοίγει σταδιακά τα σύνορά της από τον περασμένο Οκτώβριο.

Το σχέδιο καραντίνας σε ξενοδοχεία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Απρίλιο ή τον Μάιο σε δημοφιλείς προορισμούς όπως Πουκέτ, Κράμπι και Τσιάνγκ Μάι. Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται επισκέπτες δοκιμαστικά και περίπου 100 γιοτ αναμένεται να λάβουν μέρος μόλις λειτουργήσει επισήμως.

Τον Ιανουάριο, η Ταυλάνδη είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα που θα απέτρεπε στους επισκέπτες να περάσουν την καραντίνα σε ένα γήπεδο γκολφ.