Απευθείας αεροπορική σύνδεση αποκτάει η Μαγνησία με την αγορά του Ισραήλ, με τις πτήσεις μεταξύ Τελ Αβίβ και Ν. Αγχιάλου να ξεκινούν στις 29 Ιουνίου. «Τα τελευταία χρόνια προτιμούν την περιοχή μας πολλοί Ισραηλινοί» αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.

Το πανέμορφο Πήλιο στα ορεινά του Βόλου, γνωστό και ως το βουνό των Κενταύρων, αποτελεί ένα από τους δέκα προτεινόμενους ελληνικούς προορισμούς στη νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα που δημοσίευσε σε πρόσφατο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Τηρούμε αυστηρά τα πρωτόκολλα υγιεινής, έχουμε ανοιχτούς χώρους, μικρά ξενοδοχεία που προτείνονται στις νέες ταξιδιωτικές τάσεις » αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης προσθέτοντας ότι οι όποιες κρατήσεις υπάρχουν στα συστήματα των επιχειρήσεων τους, είναι ρευστές και η εικόνα τους βαδίζει ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Απευθείας πτήσεις για Βόλο

Τοποθετημένη στο μέσο της Ελλάδας, η Μαγνησία, με την πρωτεύουσά της το Βόλο να απέχει τρεισήμισι περίπου ώρες από την Αθήνα και δυόμισι από τη Θεσσαλονίκη διασχίζοντας την Εθνική οδό, σ’ ότι αφορά την προσέλκυση αλλοδαπών τουριστών, συνεισφέρει αισθητά και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου (30 χλμ. από Βόλο).

Σχετικά με το φετινό προγραμματισμό αεροπορικών πτήσεων, προστίθεται νέα πτήση η οποία θα συνδέει μια φορά την εβδομάδα – κάθε Τρίτη- το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου με το Τελ Αβίβ.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr η αεροπορική σύνδεση αφορά μισθωμένες πτήσεις και ειδικότερα τουριστικά προγράμματα – πακέτα διακοπών, που απευθύνονται προς την ισραηλινή αγορά και αφορούν διακοπές στον προορισμό Βόλος-Πήλιο. Οι απευθείας πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 29 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τον Σεπτέμβριο.

«Είναι θετικό στοιχείο, διότι τα τελευταία χρόνια έχουμε έντονο ενδιαφέρον από το Ισραήλ» δηλώνει ο κ. Ζαφείρης.

Επιπρόσθετα, απευθείας πτήσεις θα υπάρχουν φέτος το καλοκαίρι και με Λονδίνο, με την χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Easy Jet, η οποία θα συνδέει το αεροδρόμιο του Gatwick – δεύτερο μεγαλύτερο της Μεγ. Βρετανίας- με τη Νέα Αγχίαλο. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου και θα εκτελούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Πτήσεις θα εκτελούνται και με την γερμανική αεροπορική εταιρία Condor – μέλος της Thomas Cook- από το Μόναχο για τη Ν. Αγχίαλο.

Συμμετοχή σε εκθέσεις

Παρούσα στην ψηφιακή τουριστική έκθεση του Ισραήλ ΙΜΤΜ 2021 είναι οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, μια έκθεση η οποία ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου, διεξάγεται διαδικτυακά έως τις 16 Ιουνίου ενώ το διήμερο 15 -16/6 θα πραγματοποιηθεί, κορονωϊού επιτρέποντος, και δια ζώσης.

«Μετά την ψηφιακή παρουσία μας στις εκθέσεις της Ρουμανίας –TTR- και της Γερμανίας – ΙΤΒ- δίνουμε το ‘παρών’ και στην ΙΜΤΜ του Ισραήλ, σε συνεργασία με το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου» αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων λέγοντας ότι πραγματοποιούνται διαδικτυακές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους με στόχο την τόνωση του κλάδου και την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος των Ισραηλινών.

Σημειώνεται ότι η αγορά του Ισραήλ κατέχει σημαντική θέση για την Ελλάδα’ το 2019 επισκέφτηκαν την χώρα μας πάνω από 700.000 Ισραηλινοί τουρίστες.

Ελληνική αγορά  

Σ’ ό,τι αφορά την ελληνική αγορά και την επιλογή της για διακοπές και αποδράσεις στο Πήλιο, το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, όπως επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης, «οι Έλληνες αγαπούν την περιοχή, έρχονται όμως κυρίως Αύγουστο» προσθέτοντας ότι το στοίχημα για τους επιχειρηματίες της περιοχής είναι να ανοίξουν τη σεζόν, ώστε να υπάρχει επισκεψιμότητα και τους υπόλοιπους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» που ανακοίνωσε πέρυσι το υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, παρατάθηκε για το 2021. Μέσω του προγράμματος επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές.

Πηγή: grtimes.gr