Σε ένα κλειστό αεροδρόμιο στη Ζάμπια που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατασκευή προσγειώθηκε κατά λάθος αεροπλάνο της Ethiopian Airlines.

Ειδικότερα, η πτήση που μετέφερε εμπορεύματα από την Αντίς Αμπέμπα στη Ντόλα, προσγειώθηκε αντί για το αεροδρόμιο Simon Mwansa Kapwepwe στο νέο διεθνές αεροδρόμιο Copperbelt, το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμη εγκαινιαστεί. Η πτήση ET 3891 έκανε μια ασφαλή προσγείωση στο νέο αεροδρόμιο, δήλωσε η Ethiopian Airlines.

Το διεθνές αεροδρόμιο Copperbelt απέχει περίπου 21 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Simon Mwansa Kapwepwe με το αυτοκίνητο. Ο γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Μισέκ Λούνγκου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ότι ο πιλότος προσγειώθηκε στο κλειστό αεροδρόμιο «κατά λάθος».

«Όταν επρόκειτο να προσγειωθεί, επικοινωνούσε με το ραντάρ και του είπαν: “Δεν μπορούμε να σας δούμε”» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το νέο αεροδρόμιο έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2020, σύμφωνα με την Zambia Airports Corporation Limited (ZACL), η οποία διαχειρίζεται τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας. Ωστόσο, η κατασκευή καθυστέρησε λόγω της πανδημίας και τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος, δήλωσε η ZACL στο CNN.

Το νέο αεροδρόμιο στο οποίο προσγειώθηκε το αεροπλάνο έχει έναν διάδρομο που είναι ολοκληρωμένος, ενώ το έργο συνολικά είναι έτοιμο κατά 88%.