9 στους 10 τουρίστες νιώθουν άνετα στη χρήση διαβατηρίου εμβολιασμού, σύμφωνα με έρευνα της Amadeus σε 9.055 ταξιδιώτες από τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ινδία, τα ΗΑΕ, τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη, το Ην. Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Ομως, το 93% δήλωσε ότι ανησυχεί για την καταγραφή των δεδομένων υγείας τους. Ειδικότερα, το 74% δήλωσε ότι προτίθεται να αποθηκεύει τα δεδομένα ταξιδιωτικής υγείας ηλεκτρονικά εάν αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να περνούν γρηγορότερα από τους ελέγχους αεροδρομίων με λιγότερες δια ζώσης επαφές.

Παράλληλα, το 72% των ερωτηθέντων προτίθενται να κάνουν το ίδιο προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να ταξιδεύουν σε περισσότερους προορισμούς. Τέλος, το 68% θα ήταν πιο πιθανό να κοινοποιήσει τα δεδομένα υγείας του εάν οι αερομεταφορείς με τους οποίους ταξιδεύουν συχνότερα προσφέρουν κάποιο τρόπο αποθήκευσης των δεδομένων ταξιδιωτικής υγείας.

Παρότι η θετική στάση ως προς την κοινοποίηση των δεδομένων υγείας είναι υψηλή, πολλοί ταξιδιώτες ανησυχούν για υποκλοπή των προσωπικών τους στοιχείων, για το βαθμό ιδιωτικότητας σε σχέση με το είδος των πληροφοριών που χρειάζεται να κοινοποιηθούν και για έλλειψη διαφάνειας και ελέγχου σε σχέση με το που κοινοποιούνται οι πληροφορίες αυτές.