Η πολυαναμενόμενη επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών στην Αγγλία κινδυνεύει να εκτροχιαστεί από ουρές έως και έξι ωρών στα αεροδρόμια, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του Heathrow.

Οι λίγοι επιβάτες που φτάνουν επί του παρόντος στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου συχνά περνούν «πολύ περισσότερο από δύο ώρες και έως και έξι ώρες» περνώντας από τον έλεγχο διαβατηρίων, δήλωσε ο Chris Garton, επικεφαλής διευθυντής λύσεων του Heathrow, στην επιτροπή επιλογής μεταφορών του κοινοβουλίου την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Heathrow κ.John Holland-Kaye ανέφερε ότι τους θερινούς μήνες πρόκειται να σημειωθεί ένα αρκετά ανορθόδοξο άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών, που ο ίδιος ελπίζει ότι θα βελτιωθεί προοδευτικά και συμπλήρωσε ότι η επιστροφή των επιβατών και οι καλοκαιρινές πτήσεις είναι ζωτικής σημασίας για όλους. Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου τόνισε ότι, αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι στο Heathrow είναι πολύ περισσότεροι από τους επιβάτες, σημειώνοντας παράλληλα ότι, ρεαλιστικά, θα χρειαστούν μερικά χρόνια για την επιστροφή σε κάποιο είδος κανονικότητας.

Το αεροδρόμιο συνεργάζεται με τις αεροπορικές εταιρείες και την ΙΑΤΑ ώστε να δημιουργήσει ένα ανέπαφο περιβάλλον για τους επιβάτες. Όμως, όπως επισημαίνει ο κ. Holland-Kaye, αν και οι επιβάτες είναι λίγοι, η αναμονή στις ουρές, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, πολλές φορές ξεπερνά τις 6 ώρες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει επειγόντως.