Η Ταϊλάνδη ανέστειλε την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων για τους επισκέπτες από την Ινδία, λόγω ανησυχιών για εισαγόμενα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Η πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Νέο Δελχί ανακοίνωσε ότι η έκδοση πιστοποιητικών για την είσοδο στη χώρα μη Ταϊλανδών πολιτών που ταξιδεύουν από την Ινδία θα ανασταλεί μέχρι νεωτέρας. Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (CAAT) διέψευσε τις πληροφορίες ότι ιδιωτικά τζετ που μεταφέρουν πλούσιους ανθρώπους από την Ινδία ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη.

“Επιβεβαιώνουμε ότι καμία πτήση τσάρτερ από Ινδούς εκατομμυριούχους δεν ζήτησε άδεια από την CAAT για να έρθει στην Ταϊλάνδη”, αναφέρει η αρχή σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σαββατοκύριακο. Τον Μάιο θα προγραμματιστούν τέσσερις πτήσεις επαναπατρισμού από την Ινδία στην Ταϊλάνδη, προσθέτει η CAAT.

Η Ταϊλάνδη, η οποία αντιμετωπίζει ένα τρίτο κύμα της επιδημίας στο έδαφός της, ανακοίνωσε σήμερα 2.048 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε μια ημέρα. Από τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 901 καταγράφηκαν στην Μπανγκόκ, η οποία αποτελεί το κέντρο του νέου ξεσπάσματος του ιού.