Το όνομα του Φαζίλ Κουτσούκ θα έχει το νέο αεροδρόμιο που κτίζεται στα κατεχόμενα στην ίδια τοποθεσία με το αεροδρόμιο που λειτουργεί παράνομα στην Τύμπου (Ερτζάν), όπως ανακοίνωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Τατάρ ανέφερε πως συζήτησε το θέμα αυτό με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και πως η ιδέα αυτή ικανοποίησε τις τουρκικές αρχές. Πρόσθεσε πως το όνομα του Ερτζιάν υπάρχουν σκέψεις να δοθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Λευκόνοικο.

Σημείωσε πως η ονομασία του νέου αεροδρομίου σε Φαζίλ Κουτσούκ θα δώσει ένα σημαντικό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα. Ανέφερε πως οι Τ/κ «είναι ιδιοκτήτες ενός κράτος με κυριαρχία λόγω της φλόγας που άναψε ο Κουτσούκ» υποστηρίζοντας πως μια λύση που θα προνοεί τη συνεργασία δυο κυρίαρχων κρατών μπορούν να σημειωθούν σημαντικές επιτυχίες στην περιοχή.

Ανέφερε ακόμα πως «η κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων είναι ένα ιστορικό δικαίωμα, που δεν χρήζει συζήτησης».

Είπε πως η τουρκική πλευρά έκανε ένα ιστορικό βήμα στην άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη και πως η ομοσπονδία περικλείει κινδύνους για τους Τουρκοκύπριους. «Το παιγνίδι άλλαξε στη Γενεύη» ανέφερε.

Επανερχόμενος στο Πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη ανέφερε πως δεν ήταν πρέπον το ότι αναφέρθηκε στους Τ/κ ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ