Αεροπλάνο συγκρούστηκε στον αέρα -Είχε κοπεί σχεδόν στη μέση

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν οι πιλότοι δύο μικρών αεροπλάνων που συγκρούστηκαν πάνω από το Ντένβερ, με το ένα από τα αεροσκάφη να προσγειώνεται με ασφάλεια, παρόλο που έδειχνε σαν να έχει κοπεί στη μέση.

Σύμφωνα με τη South Metro Fire Rescue, και τα δύο αεροπλάνα ετοιμάζονταν να προσγειωθούν σε ένα περιφερειακό αεροδρόμιο σε προάστιο του Ντένβερ, όταν συγκρούστηκαν πάνω από το κρατικό πάρκο Cherry Creek. Ένα από τα αεροπλάνα, ένα δικινητήριο Fairchild Metroliner που μετέφερε μόνο τον πιλότο του, σχεδόν κόπηκε στη μέση κατά τη σύγκρουση. Παρά τη ζημιά όμως, στο τμήμα της ουράς του, το αεροσκάφος κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Centennial και ο πιλότος δεν τραυματίστηκε, ανέφεραν το ABC News και το CNN.

Το δεύτερο αεροπλάνο, ένα μονοκινητήριο Cirrus SR22, μετέφερε τον χειριστή και έναν επιβάτη. Μετά την σύγκρουση, άνοιξαν τα αλεξίπτωτα και για τους δύο επιβαίνοντες με αποτέλεσμα να προσγειωθούν με ασφάλεια στο κοντινό πάρκο.

Ο Τζον Μπάρτμαν, αναπληρωτής σερίφης της κομητείας Arapahoe, μίλησε για τη σύγκρουση σε συνέντευξη Τύπου. «Όλοι οι επιβαίνοντας στα δύο αεροπλάνα πρέπει να πάνε να αγοράσουν λαχεία. Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο και κυρίως να βγουν ανέπαφοι όλοι τους. Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό από όλα».