Την έγκρισή της θα δώσει η Ε.Ε για να συμπεριλάβει τη Βρετανία στη διευρυμένη ευρωπαική «πράσινη λίστα» επιτρέποντας στους τουρίστες της Βρετανίας που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού να ταξιδέψουν στην Ευρώπη χωρίς να μπουν σε καραντίνα ή να κάνουν τεστ Covid.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Βρετανία θα συμπεριληφθεί σε μια διευρυμένη «πράσινη λίστα» με τα επιτρεπόμενα ταξίδια διακοπών στην Ε.Ε. Προυπόθεση βέβαια είναι να έχουν μαζί τους τα λεγόμενα «διαβατήρια εμβολιασμού» τα οποία θα μπορούσαν να λάβουν το πράσινο φως ήδη από αύριο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Telegraph».

Την ίδια ώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να απαιτεί από τους πολίτες του που επιστρέφουν από χώρες που δεν ανήκουν στη λεγόμενη «πράσινη λίστα» να κάνουν τεστ Covid ή να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από το εξωτερικό. Επιπλέον, το νέο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιτρέψει στα κράτη- μέλη να υιοθετήσουν ενιαίες προϋποθέσεις εισόδου, πράγμα που σημαίνει ότι, οι πλήρως εμβολιασμένοι παραθεριστές από χώρες χαμηλού κινδύνου -όπως το Ηνωμένο Βασίλειο- θα μπορούν να εισέλθουν στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και άλλα «hotspots».