Πιστή στις δεσμεύσεις της για ανοχή στην διαφορετικότητα και προώθηση του σεβασμού και της ισότητας, η Air France επιβεβαιώνει την δέσμευσή της εξασφαλίζοντας ότι μόνο οι δεξιότητες είναι αυτές που οφείλουν να λαμβάνονται υπόψη σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Η καταπολέμηση όλων των μορφών διακρίσεων είναι απαραίτητη για την πρόοδο και την ισότητα, τον σεβασμό και την ανοχή.

Η 17η Μαΐου 2021, Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσοφοβίας, αποτελεί μια ευκαιρία για την Air France να αναδείξει αυτές της τις δεσμεύσεις υπέρ της διαφορετικότητας αλλά και τις ενέργειες ευαισθητοποίησης που έχει αναλάβει για να προωθήσει το δικαίωμα της εργασίας σε ένα περιβάλλον όπου όλοι οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι ο εαυτός τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημαδευτεί από σημαντικές ενέργειες:

  • Το 2019 υπογράφηκε το Καταστατικό Δεσμεύσεων LGBT+ της ένωσης l’Autre Cercle, που καταπολεμά τις διακρίσεις που συνδέονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στον εργασιακό χώρο.

  • Το 2020 η Air France συμμετείχε στο 2ο βαρόμετρο του κύκλου της L’Autre Cercle «Πρόσβαση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην εργασία στη Γαλλία». Η έρευνα προσέγγισε περισσότερους από 1.200 εκπρόσωπους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας του μητροπολιτικού πληθυσμού που ερωτήθηκαν και σχεδόν 17.000 υπαλλήλους που εργάζονται σε οργανισμούς που έχουν υπογράψει το Καταστατικό Δεσμεύσεων της l’Autre Cercle. Ανάμεσά τους, περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι στην Air France συμμετείχαν στην έρευνα. Το 90% σχεδόν εξ’ αυτών δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένοι με την πολιτική της Air France υπέρ της διαφορετικότητας και κατά των διακρίσεων.

  • Τον Οκτώβριο 2020 η Lou Andréa Colliaux, υπεύθυνη καμπίνας της AF αναδείχθηκε ως Leader στην κατηγορία LGBT+. Στη λίστα της Autre Cercle 2020 συμπεριλαμβάνονταν 95 επαγγελματίες που έχουν ξεχωρίσει για τις ενέργειές τους που στόχο είχαν την ένταξη των LGBT+ ατόμων στο επαγγελματικό περιβάλλον και χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες- μοντέλα: Leaders, Allied Leaders, LGBT+ Leaders και LGBT+ Young Graduates

  • Το 2021 είναι η επέτειος των 20 χρόνων από τη δημιουργία της ένωσης Personn’ailes. Πρόκειται για την πρώτη LGBT και Gay Friendly ένωση εργαζομένων αεροπορικής εταιρείας που δημιουργήθηκε στην Γαλλία. Στα 20 χρόνια των κοινών δράσεων μεταξύ της Air France και της Personn’ailes έχουν επιτευχθεί πολλά. Σήμερα τα μέτρα πρόληψης STIHIV είναι προσβάσιμα σε όλους, υποστηρίζονται οι περίοδοι μετάβασης, ομοφοβικές και άλλες σχετικές ενέργειες καταγγέλλονται και λαμβάνονται άμεσα υπόψη μόλις επιβεβαιώνονται από τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού, σε κάθε τμήμα υπάρχει ένας ειδικός σύμβουλος για σχετικά θέματα με τη διαφορετικότητα. Ο όρος LGBTQ+ δεν είναι πλέον απλά θέμα συζήτησης αλλά καθημερινή πραγματικότητα. Ομάδες εργασίας οργανώνονται πάνω σε ζητήματα που αφορούν τον γονεϊκό ρόλο, ιδίως στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για την ισότητα των δύο φύλων.

Πτήσεις με το ουράνιο τόξο

Η 17η Μαΐου 2021 γιορτάζεται με διάφορες ενέργειες και δράσεις, με στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας:

  • Τις LGBT+ friendly πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Παρισίου και Σαν Φρανσίσκο (από και προς) και μεταξύ Παρισιού και Αθήνας (από και προς).

  • Ένα διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί για το προσωπικό της Air France παρουσία της CEO Anne Rigail και μελών των ενώσεων l’Autre Cercle και Personn’ailes

Ο περιφερειακός διευθυντής του ομίλου Air France-KLM στην Αθήνα κ. Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε: «Καλωσορίζουμε στην Αθήνα την πτήση της Air France που φέρει την σημαία του Ουράνιου Τόξου και μαζί τους πρώτους επισκέπτες στη χώρα μας μετά την επανέναρξη του τουρισμού. Ο όμιλος για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα, εντάσσοντας νέες πτήσεις στο καλοκαιρινό του πρόγραμμα, προς διάφορους προορισμούς. Η συγκεκριμένη πτήση μας κάνει περήφανους γιατί δείχνει ότι η χώρα μας έχει μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνση της ανοχής της διαφορετικότητας και είναι μεγάλη μας χαρά μια εταιρεία σαν την Air France να το επικοινωνεί με αυτό τον τρόπο σε όλο τον κόσμο».