Της Ηλέκτρας Αλευρίτη

Aρκετά, διαφορετικά και πολλά υποσχόμενα είναι τα δρομολόγια που έχουν ξεκινήσει ή ξεκινούν το προσεχές διάστημα μεταξύ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Κάποια από αυτά, είχαν διακοπεί ή αναβληθεί λόγω lockdown, κάποια είναι μόνο εποχικά, ενώ κάποια άλλα υπόσχονται πτήσεις και όλο τον υπόλοιπο χειμώνα.

Ας ξεκινήσουμε από τη δικιά μας, SKY express που, μετά την επιτυχημένη είσοδό της στη Λάρνακα της Κύπρου, ξεκίνησε πρόσφατα τις πτήσεις Αθήνα-Βρυξέλλες, ένα νέο δρομολόγιο που εντάσσεται στην προσπάθεια και στο όραμα της εταιρείας να ανοίξει φτερά για πολλές συνδέσεις με χώρες της Ευρώπης. Τα νέα αυτά δρομολόγια πραγματοποιούνται 6 ημέρες την εβδομάδα και οι επιβάτες της SKY express πετούν με τον ολοκαίνουργιο «πράσινο» στόλο των Airbus A320neo.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι συνδέσεις Ελλάδας- Πολωνίας, με τους Πολωνούς τουρίστες να ανυπομονούν να έρθουν στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η LOT Polish Airlines, η γενική αντιπροσωπεία πωλήσεων την οποία την έχει αναλάβει στην Ελλάδα η GOLDAIR-GOLEMIS AIR SERVICES Co. S.A, προσφέρει 32 συνδέσεις από Βαρσοβία και Κατοβίτσε προς την Ελλάδα, καθώς και επτά συνδέσεις από Γκντανσκ, Κρακοβία, Πόζναν και Βρότσλαβ.

Ειδικότερα, αυτό το καλοκαίρι, ο πολωνικός αερομεταφορέας αυξάνει τη χωρητικότητά του σε πτήσεις προς την Ελλάδα, συνδέοντας απευθείας 14 αεροδρόμια της χώρας (Αθήνα, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Μύκονος, Σαντορίνη, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Ρόδος, Σάμος, Κως, Κεφαλλονιά, Πρέβεζα καθώς ακόμα με το Ηράκλειο και τα Χανιά).

Παράλληλα, μετά από την Delta Airlines, άλλες δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, η American Airlines και η United Airlines, έρχονται στην Ελλάδα και είναι ενδεικτικό ότι η American Airlines έχει προβλέψει για φέτος περισσότερες θέσεις για τη χώρα μας σε σχέση με το 2019. Αλλά και η United Airlines ανακοίνωσε ότι προσθέτει ένα εντελώς καινούργιο δρομολόγιο, από τη Washington DC προς την Αθήνα. Η American Airlines είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία, η οποία συνδέει την Αθήνα με τρία διαφορετικά αεροδρόμια των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια). Η δε United Airlines δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη, καθώς η πτήση από Washington DC, που είναι μία καινούργια πτήση, μαζί με αυτή από το Newark, παρουσιάζουν πολύ καλή κινητικότητα σε σχέση με τις πωλήσεις.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις συνδέσεις και τα δρομολόγια του καλοκαιριού που αναμένουμε να φέρουν τουρίστες στη χώρα μας και είναι σίγουρο, όπως μας λένε και ειδικοί της αγοράς, ότι όλο και θα πληθαίνουν οι νέες ανακοινώσεις.