Στο μικροσκόπιο έχει βάλει η ΕΥΠ κάθε κίνηση του Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος έμεινε στη χώρα μας για 12 μέρες μαζί με τη φίλη του.

Τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών κάνουν ιχνηλάτηση των κινήσεών του, ενώ σε πρώτη φάση εξετάζουν και προσπαθούν να εντοπίσουν τον συνεπιβάτη που φέρεται να φωτογράφισε τα έγγραφα του δημοσιογράφου. Ο ίδιος τον περιέγραψε ως μεσήλικα, ρωσόφωνο, με αραιά μαλλιά και δερμάτινο χαρτοφύλακα. Τις αναφορές αυτές δεν τις διαψεύδουν οι ελληνικές ειδικές υπηρεσίες, ωστόσο επιχειρούν να τις διασταυρώσουν από τις κάμερες του αεροδρομίου, στους χώρους προσέλευσης και επιβίβασης. 

Επίσης, ίχνη αντίστοιχα προσπαθούν να εντοπίσουν και στους χώρους διαμονής του Προτάσεβιτς, στην Κρήτη και στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν περίεργες επαφές.

Τα δύο άτομα που αποβιβάστηκαν, μαζί με τον Έλληνα, στο Μινσκ, είναι μια γυναίκα και ένας πιλότος. Η γυναίκα είναι από τη Λευκορωσία και φέρεται να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, επομένως δικαιολογείται το ταξίδι της. Αντίστοιχα, και ο πιλότος φέρεται να εργάζεται στη χώρα μας. 

Πηγή: www.skai.gr