Για 21η συνεχή χρονιά διεξάγεται η έρευνα Randstad Employer Brand (REBR) από την Randstad. Μέσα στους τρεις πρώτους, στο top 10 λίστας με τους 10 ελκυστικότερους εργοδότες στην Ελλάδα για το 2021, σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση η Aegean Airlines S.A, η οποία πέρσι κατέκτησε την πρώτη θέση.

Αποτελεί την πιο πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα πάνω στην εικόνα του εργοδότη, με περισσότερους από 190.000 συμμετέχοντες σε 34 χώρες παγκοσμίως. Για την Ελλάδα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, αξιολογώντας ένα δείγμα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών σε επίπεδο αριθμού προσωπικού.

Στην εφετινή έρευνα συμμετείχαν 3.600 άτομα, μεταξύ των οποίων Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων που έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2021.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί την πιο λεπτομερή έρευνα παγκοσμίως, μελετώντας την ελκυστικότητα των μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από το ευρύ κοινό, καθώς και τα κριτήρια προτίμησης των δυνητικών υποψηφίων σε έναν νέο εργοδότη.

Τα κριτήρια επιλογής των εργαζομένων κατά την επιλογή εργοδότη, οι τρόποι αναζήτησης νέων ευκαιριών εργασίας, ο αντίκτυπος του Covid-19 και η πρόθεση αλλαγής εργασιακού περιβάλλοντος στον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα αποτυπώνονται στην εφετινή έκδοση της έρευνας Employer Brand που διεξήχθη για τέταρτη συνεχή φορά από την Randstad, τον παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο των υπηρεσιών HR.

Με νέες προσθήκες και ανακατατάξεις συμπληρώθηκε το εφετινό top 10 των πλέον ελκυστικότερων εργοδοτών στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας υψηλές βαθμολογίες στα κριτήρια οικονομική σταθερότητα και ευρωστία, πολύ καλή φήμη, εργασιακή σταθερότητα και ασφάλεια, ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και ασφαλές περιβάλλον εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Οι top 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα για το 2021
1 Παπαστράτος ΑΒΕΣ
2 Aegean Airlines S.A.
3 ΙΟΝ Α.Ε.
4 Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.
5 Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
6 Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.
7 ELPEN ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ
8 DEMO Φαρμακευτική
9 Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
10 ΒΙΑΝΕΞ A.E.

Συγχαίροντας τους νικητές, η διευθύνουσα σύμβουλος της Randstad στην Ελλάδα, Leigh Ostergard, σημείωσε:

«Η έρευνα Employer Brand της Randstad στην Ελλάδα έχει διττό σκοπό: από τη μία να αναδείξει, να τιμήσει και να επιβραβεύσει τις ελληνικές εταιρείες που υπερασπίζονται και επενδύουν στην ισχυρή εργοδοτική τους φήμη και από την άλλη να συνεισφέρει στο σύνολο του κόσμου της εργασίας στη χώρα μας, προσκαλώντας το σύνολο του ελληνικού επιχειρείν να ενσωματώσουν στην εταιρική στρατηγική τους το Employer Branding και να αναστοχαστούν για την εικόνα, την κουλτούρα και την αξία που προσφέρουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Το να είσαι εργοδότης επιλογής είναι μια πολύτιμη και δύσκολη κατάκτηση, που προκύπτει από ένα πλέγμα παραγόντων μέσα στη διάρκεια των χρόνων. Τελικά, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις εταιρείες χρειάζεται να εξετάζονται ως το πιο αξιόλογο και διατηρήσιμο στοιχείο που συμβάλλει στη συνεχή ανάπτυξή τους, μέσα σε ένα περιβάλλον εύθραυστο και ανταγωνιστικό. Είναι αυτό που εμείς στη Randstad πρεσβεύουμε με κάθε μας ενέργεια και εκπροσωπούμε σε κάθε μας συνεργασία. Είμαστε Human Forward. Θέλω να ευχηθώ συγχαρητήρια στους νικητές και να τους ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της ομάδας της Randstad για όλα όσα έκαναν για να φέρουν τους ανθρώπους τους στην πρώτη γραμμή».