Η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Καμάλα Χάρις επρόκειτο να ταξιδέψει για την πρώτη της επίσκεψη στο εξωτερικό από την στιγμή που ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα της αλλά ένα τεχνικό πρόβλημα με το αεροσκάφος Air Force Two την ανάγκασε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.
 

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι ασφαλής και συνέχισε την πτήση της με άλλο αεροσκάφος. Το αεροσκάφος Air Force Two αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο αφού είχε απογειωθεί με προορισμό τη Γουατεμάλα.

Η ίδια δήλωσε χαμογελώντας: «Είμαι καλά, είμαι καλά», μετά την επιστροφή στην αεροπορική βάση Άντριους, στο Μέριλαντ ενώ συνέχισε δηλώνοντας: «Όλοι μας είπαμε μια μικρή προσευχή, αλλά είμαστε καλά».

«Ήταν ένα τεχνικό πρόβλημα. Δεν υπήρξε σημαντική ανησυχία για την ασφάλεια της αντιπροέδρου των ΗΠΑ» δήλωσε η εκπρόσωπός της, Σιμόν Σάντερς.

Μια δημοσιογράφος που συνόδευε την αντιπρόεδρο μέσα στο αεροσκάφος, το Air Force two, περιέγραψε έναν «ασυνήθιστο θόρυβο από το σύστημα των τροχών κατά τη στιγμή της απογείωσης». «Αλλά η προσγείωση ήταν απολύτως κανονική», διευκρίνισε.