Χαλάρωσαν τις ταξιδιωτικές συστάσεις σε 61 χώρες, τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC), συμπεριλαμβανομένη και η Ελλάδα, κατατάσσοντας αυτές πλέον στο “Επίπεδο 3” από την υψηλότερη βαθμίδα ( “Επίπεδο 4”), που συνέστηνε την αποφυγή του ταξιδιού.

Στις αναθεωρημένες τους οδηγίες τα CDC συστήνουν ταξιδιωτικές μετακινήσεις για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Στο “Επίπεδο 3” κατατάσσεται πλέον και η Ιαπωνία, χώρα υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος το καλοκαίρι.

Τα CDC ανάρτησαν εχθές στον ισότοπο τους τις νέες κατατάξεις, συμπεριλαμβάνεται η  Ελλάδα, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Νότια Αφρική, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Ρωσία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι το αμερικανικό ΥΠΕΞ βρίσκεται στη διαδικασία επικαιροποίησης των ταξιδιωτικών του οδηγιών για να εναρμονίζονται με αυτές των CDC.

Τα αμερικανικά Κέντρα τόνισαν ότι οι αλλαγές στις κατατάξεις έρχονται μετά την αναθεώρηση των κριτηρίων τους για τις ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις υγείας. Πρόσθεσαν ότι αναθεώρησαν επίσης τη βαθμίδα των ΗΠΑ στο “Επίπεδο 3”.

Στις 24 Μαΐου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε συστήσει στους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, επικαλούμενο ένα νέο κύμα κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.