Ένα σμήνος τζιτζικιών γέμισε τους κινητήρες του αεροσκάφους και κράτησε τους δημοσιογράφους του Τζο Μπάιντεν καθηλωμένους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Dulles της Ουάσινγκτον με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η αναχώρηση τους.

Ο Τζο Μπάιντεν αναχώρησε από την Ουάσιγκτον νωρίς την Τετάρτη (τοπική ώρα), ταξιδεύοντας με το Air Force One, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην προεδρία των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις κορυφής με τους εταίρους της G7, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πριν συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παρόλα αυτά ένας σμήνος  τζιτζικιών γέμισε τους κινητήρες του αεροσκάφους και καθυστέρησε αρκετές ώρες να απογειωθεί από την Ουάσινγκτον για την Ευρώπη το αεροπλάνο που μετέφερε τους εκπροσώπους Τύπου του Αμερικανού προέδρου.

Τα τζιτζίκια …κράτησαν τους δημοσιογράφους καθηλωμένους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Dulles της Ουάσινγκτον μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η πτήση επρόκειτο, αρχικά, να απογειωθεί στις 21:00 τοπική ώρα, ωστόσο οι δημοσιογράφοι έπρεπε να περιμένουν για περίπου έξι ώρες, προκειμένου να επιβιβαστούν σε άλλο αεροπλάνο για να ταξιδέψουν με ασφάλεια.

«Θα θυμάμαι αυτήν την ατελείωτη καθυστέρηση για πολλά χρόνια από τώρα», έγραψε στο Twitter ο ανταποκριτής του CNN, Phil Mattingly.