Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ ξεκαθάρισε σήμερα ότι η χώρα του δεν έχει καμία απόδειξη για εμπλοκή της Ρωσίας στο περιστατικό με την αναγκαστική προσγείωση της Ryanair στο Μινσκ.

Συγκεκριμένα σχολίασε: «Δεν έχουμε αποδείξεις για οποιαδήποτε ρωσική εμπλοκή στην αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στη Λευκορωσία», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιονδήποτε ρόλο της στο εν λόγω συμβάν. Από την άλλη πλευρά και η Βρετανία δεν έχει αποδείξεις ότι η Ρωσία εμπλέκεται στο συμβάν με τη Ryanair στη Λευκορωσία.

Να θυμίσουμε ότι το αεροσκάφος της Ryanair έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Μινσκ, στις 23 Μαΐου, και ενώ εκτελούσε πτήση από την Αθήνα προς το Βίλνιους ύστερα από ενημέρωση του πιλότου πως υπήρχε απειλή για βόμβα, κάτι που τελικά δεν ίσχυε, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια.

Το αεροσκάφος κατά την αναγκαστική προσγείωση συνοδευόταν από μαχητικό αεροσκάφος και όλοι οι επιβαίνοντες υποβλήθηκαν σε έλεγχο πριν τελικώς κρατηθεί ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς. Αμέσως μετά τη σύλληψη του δημοσιογράφου, το αεροπλάνο απογειώθηκε και πάλι για τον προορισμό του.