Η Travelport και η Amazon Web Services συνεργάστηκαν για να αποκτήσουν ένα «απλούστερο, εξυπνότερο και καλύτερο μέλλον» για ταξίδια λιανικής. 

Η Travelport, παγκόσμιος ηγέτης στο λιανικό εμπόριο ταξιδιών, ανακοίνωσε σήμερα μια στρατηγική, μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Amazon Web Services, Inc. (AWS) για τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας cloud για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του λιανικού εμπορίου στον ταξιδιωτικό κλάδο.

Η συνεργασία, η οποία ενώνει παγκοσμίως αναγνωρισμένη τεχνογνωσία στην τεχνολογία ταξιδιών, την τεχνολογία cloud και το υπερ-εξατομικευμένο λιανικό εμπόριο, θα επικεντρωθεί στη βελτιστοποίηση του Travelport. Επιπλέον πρόσφατα ξεκίνησε η πλατφόρμα επόμενης γενιάς, Travelport +.

Θα δημιουργήσει επίσης καινοτομία στα  εμπορεύματα ταξιδιού, με την έναρξη ενός νέου προγράμματος επιταχυντών που θα ενσωματώνει ταλέντα από την κοινότητα της τεχνολογίας.

«Η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει αγωνιστεί να συμβαδίσει με τον ρυθμό αλλαγής στο ψηφιακό λιανικό εμπόριο», δήλωσε ο Greg Webb, Διευθύνων Σύμβουλος της Travelport.

«Αυτή η συνεργασία-ορόσημο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αντιμετωπιστεί ακριβώς αυτό. Η λιανική κληρονομιά της AWS τους καθιστά μοναδικά καταρτισμένους για τη βελτιστοποίηση ψηφιακών πλατφορμών λιανικής, την απλούστευση περίπλοκων περιβαλλόντων και την ενεργοποίηση καινοτομιών που αλλάζουν τα παιχνίδια στον χώρο των ταξιδιωτικών λιανικών πωλήσεων. Με την AWS ως τον προτιμώμενο συνεργάτη cloud, πρόκειται να δημιουργήσουμε ένα απλούστερο, εξυπνότερο και καλύτερο μέλλον για ταξίδια λιανικής.»

Στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης συνεργασίας, η Travelport θα μεταφέρει την παγκόσμια πλατφόρμα της που συνδέει ταξιδιωτικά πρακτορεία και ταξιδιωτικούς προμηθευτές με την AWS. Θα χρησιμοποιήσει επίσης τεχνολογίες AWS, όπως High Performance Compute (HPC), αποθήκευση, ασφάλεια, analytics, μηχανική εκμάθηση και βάσεις δεδομένων για την παροχή μιας ταχύτερης, ευκολότερης και πιο εξατομικευμένης εμπειρίας ταξιδιωτικών κρατήσεων. Επιπλέον, η Travelport θα χρησιμοποιήσει AWS Managed Services (AMS) για να παρέχει αξιόπιστη επιχειρησιακή εμπειρία για τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας της πλατφόρμας.

Βελτιστοποίηση Travelport +

Η Travelport + είναι μια εκτεταμένη πλατφόρμα επόμενης γενιάς που δημιουργεί μια απλοποιημένη αγορά πλούσια σε δυνατότητες για ταξίδια. Για τη βελτιστοποίηση της πλατφόρμας, η Travelport + θα αξιοποιήσει τον υπολογισμό AWS, ο οποίος θα βελτιώσει την αποδοτικότητα επιτρέποντας στην Travelport να κλιμακώσει εύκολα την ικανότητα επεξεργασίας, διατηρώντας παράλληλα ανώτερη απόδοση για φόρτους εργασίας HPC. Η εταιρεία θα επιταχύνει επίσης την παράδοση περιεχομένου μέσω του Travelport + αξιοποιώντας το παγκόσμιο δίκτυό της ώστε να αποθηκεύει προσωρινά το περιεχόμενο στο cloud, φέρνοντάς το πιο κοντά στους τελικούς χρήστες οπουδήποτε στον κόσμο.

Η Travelport χρησιμοποιεί την ευελιξία, την επεκτασιμότητα και την αξιοπιστία του κορυφαίου cloud στον κόσμο για να παρέχει την ταχύτητα και τις γνώσεις που απαιτούνται για να δώσει προτεραιότητα στον πελάτη “, δήλωσε ο Adam Selipsky, Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Web Services, Inc.”

«Αξιοποιώντας το ευρύτερο και βαθύτερο σετ των δυνατοτήτων cloud και της αποδεδειγμένης παγκόσμιας υποδομής της AWS, η Travelport μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της πλατφόρμας της και να συνεχίσει να αναπτύσσει νέους τρόπους για να απλοποιήσει την εμπειρία των ταξιδιωτικών κρατήσεων. Με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που αρχίζουν ξανά τα ταξίδια, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Travelport για να βοηθήσουμε τον ταξιδιωτικό κλάδο να συνεχίσει να καινοτομεί.»

Η AWS θα παρέχει στην Travelport + αποδεδειγμένη παγκόσμια υποδομή και ασφάλεια που έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των οργανισμών που διαχειρίζονται εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένα, όπως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ταξιδιωτικές εταιρείες. Η AWS επιλέχθηκε για αυτήν τη μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία λόγω της αποδεδειγμένης εμπειρίας της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, μαζί με την επεκτασιμότητα και την παγκόσμια εμβέλεια και τον πολιτισμό της καινοτομίας. 

Οδηγίες καινοτομίας

Για την επιτάχυνση της καινοτομίας στο λιανικό εμπόριο ταξιδιών, η AWS θα βελτιώσει περαιτέρω το μοντέλο ανάπτυξης και παράδοσης της Travelport, επιτρέποντας πιο γρήγορη ταχύτητα στην αγορά και την ανάπτυξη λύσεων στην παραγωγή. Αυτό θα δώσει στους προγραμματιστές Travelport τη δυνατότητα να καινοτομούν γρηγορότερα και να παρέχουν εκτεταμένη πρόσβαση σε λύσεις που αναπτύχθηκαν από την καθιερωμένη κοινότητα της ταξιδιωτικής τεχνολογίας της AWS. Η Travelport θα χρησιμοποιήσει επίσης τις δυνατότητες της AWS παγκόσμιας κλάσης, όπως μηχανική μάθηση και προηγμένα αναλυτικά στοιχεία, για να βελτιώσει την προσφορά εξατομίκευσής της, αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες της εταιρείας για να διερευνήσει νέους τρόπους για να απλοποιήσει τον τρόπο λιανικής του ταξιδιού.