Σύμφωνα με την τοπική ιταλική εφημερίδα «Giornale di Brescia» άγνωστοι δράστες προσπάθησαν να εισάγουν λαθραία ένα αυγό δεινοσαύρου.

Τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο της πόλης Μπέργκαμο στην Ιταλία ανακάλυψαν το αυγό δεινοσαύρου ανάμεσα στα δέματα, που προορίζονται για εισαγωγή στην Ιταλία.

Το απολιθωμένο κέλυφος αυγού δεινoσαύρου έφτασε στα Απέννινα Όρη από τη Μαλαισία αγορασμένο από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Το πακέτο μεταφέρθηκε στην Ιταλία, συνοδευόμενο από ύποπτα έγγραφα: Το πιστοποιητικό, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, εκδόθηκε από κάποιον ανύπαρκτο οργανισμό.

 

Έπειτα οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου Orio al Serio, οι οποίοι βρήκαν το αυγό, ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Αρχαιολογίας των επαρχιών του Μπέργκαμο και της Μπρέσια. Οι επιστήμονες αναγνώρισαν το απολίθωμα ως αυγό σουνοσαύρου, ενός μεγάλου χορτοφάγου δεινοσαύρου που ζούσε στην περιοχή που βρίσκεται η σημερινή Κίνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Giornale di Brescia», ο παραλήπτης του δέματος αρνήθηκε να το παραλάβει. Λόγω ελλείψεως της κατάλληλης πιστοποίησης, το αρχαιολογικό εύρημα τέθηκε στη διάθεση του ιταλικού κράτους και θα μεταφερθεί ως έκθεμα σε ένα από το μουσεία της χώρας.