Συναντήσαμε τον Krassimir Tanev, εμπορικό διευθυντή της Blue Air, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Αεροδρόμιο Αθηνών, με αφορμή την έναρξη πτήσεων της Blue Air μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας και μας μίλησε αποκλειστικά. 

Συνέντευξη: Ηλέκτρα Αλευρίτη

Τι γιορτάζουμε σήμερα;
Γιορτάζουμε την επιστροφή της Blue Air στην Ελλάδα και την ανακοίνωση των 17 πτήσεων, των 6 νέων δρομολογίων και των πολλαπλών επιλογών μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας. Η Blue Air θα γίνει ο βασικός αερομεταφορέας μεταξύ Ρουμανίας και Ελλάδας.

Γιατί κάποιος Έλληνας να προτιμήσει το Βουκουρέστι για τις διακοπές του;
Το Βουκουρέστι είναι μια πολύ νεανική, δυναμική και χαρούμενη πόλη. Έχει πολλή ιστορία και πολιτισμό, καλούς ανθρώπους, φύση και θα έλεγα ότι έχει πολλά χαρακτηριστικά που εμείς στη Νότια Ευρώπη εκτιμούμε σχετικά με το φαγητό, τον πολιτισμό, την κουζίνα και την ιστορία. Επίσης, είναι ένας προορισμός που μπορεί κάποιος να τον επισκεφτεί όλο τον χρόνο και πολλοί είναι αυτοί που ταξιδεύουν και για επαγγελματικούς λόγους στο Βουκουρέστι, γι’αυτό και βάλαμε καθημερινές πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Βουκουρεστίου και πιστεύουμε ότι θα τις διατηρήσουμε όλο το χειμώνα. Επίσης, εκτός από το Αθήνα- Βουκουρέστι, συνδέουμε και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ρουμανίας και συγκεκριμένα τις: Otopeni Cluj Napoca, Iasi, Oradea, Suceava, Timisoara. Οι εποχικές αυτές πτήσεις μας μπορεί να επεκταθούν και μετά το πέρας του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου γιατί πιστεύουμε ότι καταρχάς η καλοκαιρινή σεζόν θα ξεκινήσει λίγο αργότερα και γιατί οι προσδοκίες μας είναι ότι θα υπάρχει ζήτηση στη ρουμάνικη αγορά και με τους οικονομικούς ναύλους μας και το καλό σέρβις μας θα τονώσουμε την αγορά.

Στις φωτογραφίες ο Krassimir Tanev με την Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του αεροδρομίου Αθηνών

Σχετικά με τον στόλο σας, επιλέξατε το Boeing 737. Γιατί δεν επιλέξατε Airbus;
Είναι μεγάλη ιστορία. Για εμάς, το Boeing 737 είναι ένα αεροπλάνο που έχει αποδείξει την καλή του λειτουργία σχετικά με την εμπιστοσύνη και τα κόστη αλλά και σχετικά με την εμπειρία πελάτη. Το Boeing 737 max θα είναι game changer όχι μόνο για την Blue Air αλλά και για όλη την αεροπορική βιομηχανία. Αυτό το αεροσκάφος έχει σημαντικά προτερήματα σχετικά με τα καύσιμα, είναι 4 φορές πιο αθόρυβο και φιλικό προς το περιβάλλον. Αυτό θα μας βοηθήσει να δίνουμε στον πελάτη ακόμα πιο οικονομικούς ναύλους.

Γιατί σταματήσατε το δρομολόγιο Αθήνα- Λάρνακα; Φοβηθήκατε τον ανταγωνισμό; Σκέφτεστε να το ξαναρχίσετε;
Για τους ανθρώπους που με ξέρουν και αυτούς που ξέρουν την στρατηγική της Blue Air είναι ότι έχουμε 5 πυλώνες, και ένας από αυτούς είναι ότι δεν φοβόμαστε. Μπορούμε να πάμε σε οποιαδήποτε αγορά επιθυμούμε.
Όταν μπήκα στην εταιρεία, τον Ιούλιο του 2020, ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή λόγω των περιορισμών του covid, και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Ρουμανία, η ρουμάνικη αγορά να είναι η προτεραιότητά μας και να μην επεκταθούμε σε άλλες αγορές το 2021. Θέλουμε να γίνουμε η νούμερο 1 εταιρεία στην Ρουμανία με περισσότερες βάσεις στη Ρουμανία κι έτσι αυτό θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τα κόστη μας, να καλυτερέψουμε τις υπηρεσίες μας και θα μας βοηθήσει να πάμε τους επιβάτες μας όπου εκείνοι θέλουν. Όμως, σκεφτόμαστε πολλές επιλογές για νέες βάσεις στο επόμενο πενταετές πρόγραμμα μας.