Ιαπωνία: Τραυματίες από αρκούδα, στο αεροδρόμιο και σε στρατιωτική βάση

Πανικό προκάλεσε μια καφέ αρκούδα στην πόλη Σαπόρο της Ιαπωνίας. Έκλεισαν τοπικά σχολεία και ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις σε ένα μικρό περιφερειακό αεροδρόμιο, ανέφερε η NHK.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Katsunobu Kato κάλεσε μάλιστα τους ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή του Χοκάιντο να είναι σε επιφυλακή.

«Συνολικά τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους ένα μέλος των δυνάμεων αυτοάμυνας, δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν από την καφέ αρκούδα. Εκφράζουμε την ειλικρινή μας συμπάθεια σε αυτούς», είπε.

Κυνηγοί την πυροβόλησαν και την σκότωσαν που προκάλεσε πανικό στην πόλη Σαπόρο της βόρειας Ιαπωνίας, τραυματίζοντας τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και έναν στρατιώτη.

Αξιωματούχοι από την πόλη Σαπόρο, την αστυνομία του Χοκάιντο, μια τοπική κυνηγετική ένωση και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες έφθασαν νωρίτερα στη σκηνή για να συντονίσουν τις προσπάθειες για να πιαστεί η καφέ αρκούδα, ή εάν κριθεί απαραίτητο να εξολοθρευθεί.

Οι αρχές της πόλης έγραψαν την Παρασκευή στο Twitter ότι η αρκούδα «εξολοθρεύτηκε», ενώ τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε ότι την πυροβόλησε μία ομάδα κυνηγών. Νωρίτερα, ένα δραματικό βίντεο που μεταδόθηκε έδειξε ότι η αρκούδα διέσχιζε ανενόχλητη έναν πολυσύχναστο δρόμο και περνούσε τις πύλες ενός στρατώνα, σπέρνοντας τον φόβο και τον πανικό.

Ένα από τα θύματα ήταν γύρω στα 40 και οι άλλοι δύο ηλικιωμένοι σύμφωνα με το NHK, το οποίο δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον τέταρτο τραυματία. Οι ασιατικές μαύρες αρκούδες εντοπίζονται σε μεγάλα μέρη της Ιαπωνίας, ενώ οι καφέ αρκούδες υπάρχουν κατά κύριο λόγο στο Χοκάιντο.

Η Οργάνωση Japan Bear and Forest Society προειδοποίησε ότι οι αρκούδες που ζουν στα δάση εντοπίζονται σε μεγαλύτερο αριθμό σε περιοχές που κατοικούνται από ανθρώπους καθώς αναζητούν τροφή.